Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθησαν Αστυφύλακας και Ειδικός Φρουρός για υπόθεση ναρκωτικών

Από πληροφορίες οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη ενός πολίτη, για εμπορία ναρκωτικών. Στην υπόθεση προέκυψε η εμπλοκή δύο ενστόλων και ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε βάρος Αστυφύλακα ο οποίος υπηρετεί σε Τμήμα της ΝαοτιοΑνατολικής Αττικής και Ειδικό Φρουρό της ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνελήφθησαν (25/01), για εμπλοκή τους σε υπόθεση ναρκωτικών. Κατά την Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός προμηθεύονται μικροποσότητες κοκαΐνης, για ιδία χρήση και για προμήθεια άλλων ατόμων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται στην Αστυνομική ανακοίνωση, “στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, είχαν προμηθευτεί από κοινού ποσότητα κοκαΐνης από τον συλληφθέντα ιδιώτη, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής (..) Ενώ κατασχέθηκαν στην κατοχή του Αστυφύλακα μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικό δισκίο, ενώ στην κατοχή του Ειδικού Φρουρού μικροποσότητα ινδικής κάνναβης και στην κατοχή του ιδιώτη 611 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4  γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας. Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα ιδιώτης, ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.