Μενίδι: Καταδίωξη και πυρά εκφοβισμού σε βολές κατά Αστυνομικών

Καταδίωξη σε όχημα δραστών ύστερα από ληστεία, στο Μενίδι, με τους Αστυνομικούς να απαντούν με πυρά εκφοβισμού σε βολές και από τα όπλα των κακοποιών.

ΕΛΑΣ_ΑΔΕντολές της Αστυνομίας προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής κοντά στο Ολυμπιακό Χωρίο, να παραμείνουν στα σπιτια τους, ενώ ακούγονται ριπές και βολές πυροβόλων όπλων, τους έχουν κλείσει στα σπίτια τους.

Είχε προηγηθεί ληστεία στα γκισέ Super Market επί της Λ.Καραμανλή στο Μενίδι, από τρεις ένοπλους δράστες (25/06-18.00), οι οποίοι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες της επιχείρησης, και απέσπασαν τις εισπράξεις. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τζιπάκι στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και αποχώρησαν.

Αμεσα στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της Αμεσης Δράσης (περιπολικά και ΔΙΑΣ), σε αναζήτηση του οχήματος των δρατών, όταν πλήρωμα περιπολικού εντόπισε όχημα, τα χαρακτηριστικά του οποίου παρέπεμπαν στο μέσο διαφυγής των δραστών της ληστείας, στο δρόμο με κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, στο ύψος της οδού Παπάγου. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκτιμάται λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του τζιπ, και το όχημα προσέκρουσε και ακινητοποιήθηκε.

Οι τρεις ενοπλοι δράστες, εγκατέλειψαν το όχημα πεζή και μέσα από χωράφι με πυκνή βλάστηση, ανοιξαν πυρ κατά των Αστυνομικών οι οποίοι είχαν εντοπίσει το όχημά τους και τους αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Αστυνομικοί απάντησαν με πυρά εκφοβισμού και κατάφεραν αν συλλάβουν δύο από τους τρεις δράστες, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν χρήματα από τη ληστεία. Αμεσα τα στοιχεί και του τρίτου συνεργού τους, έγιναν γνωστά στις Αρχές, με τους Αστυνομικούς να τον αναζητούν.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.