Σύλλογος Γυναικών Αρχανών: “Να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ΤΑΕ κοντά στα παιδιά μας”

“Καλούμε τον λαό των Αρχανών, να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ΤΑΕ κοντά στα παιδιά..
Η καταπολέμηση του εγκλήματος έρχεται, συχνά, σε δεύτερη μοίρα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυξημένα φαινόμενα παραβατικής δράσης”..

image

Ο Σύλλογος Γυναικών Αρχανών, Ηρακλείου Κρήτης, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για την παραχώρηση του Παλαιού Δημαρχείου Αρχανών, διατηρητέο ιστορικό κτίριο, απέναντι ακριβώς από τον Παιδικό Σταθμό της περιοχής, για την εγκατάσταση των ΤΑΕ του Νομού Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γυναικών Αρχανών επισημαίνει:
“Καλούμε τον λαό των Αρχανών, τους φορείς, τον Σύλλογο γονέων παιδικού και βρεφικού και άλλους συλλόγους, να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ΤΑΕ στο συγκεκριμένο χώρο κοντά στα παιδιά.
Πιστεύουμε  ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να είναι θεατές σε κάθε είδους εικόνα που θα βλέπουν από την συγκεκριμένη υπηρεσία.  Στο όνομα της  αδυναμίας που υπάρχει σχετικά με την πάταξη της παραβατικότητας, καθώς και στις αιτίες που την προκαλούν, τόσο στην περιοχή μας όσο και γενικότερα  στη χώρα, δεν θα δοθεί λύση με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Παλαιό Δημαρχείο, εδώ και τώρα!
Η καταπολέμηση του εγκλήματος έρχεται, συχνά, σε δεύτερη μοίρα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυξημένα φαινόμενα παραβατικής δράσης.
Οι κατευθύνσεις και η παιδεία που κυρίως δίνει το σύστημα στις δυνάμεις καταστολής, είναι ο έλεγχος των εργατικών κινητοποιήσεων και γενικότερα των διεκδικητικών αγώνων του λαού. 
Οι κάθε μορφής παραβατικές πράξεις που, κατά καιρούς, συμβαίνουν τόσο στο χώρο μας όσο και στα όρια του Δήμου μας, μπορούν κάλλιστα να ελεγχθούν από μιαν Αστυνομία επαρκώς επανδρωμένη που κύριο σκοπό, δράση και στόχο θα έχει την ασφαλή ζωή των κατοίκων και την καταπολέμηση κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
Το πού θα εγκατασταθούν τα ΤΑΕ να είναι θέμα και πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας  και όχι προσφοράς του Δήμου.

Αιτήματα
1) Να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι για αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για τη νεολαία και να προσληφθεί ανάλογο προσωπικό από τα αρμόδια Υπουργεία.

2)ΟΧΙ στην παραχώρηση του Παλαιού Δημαρχείου Αρχανών για την στέγαση των ΤΑΕ. Να δοθεί στους μαζικούς φορείς των Αρχανών, στους πολιτιστικούς Συλλόγους κλπ. για να στεγαστούν δωρεά.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό των Αρχανών να παλέψουν για τα παραπάνω και να τα  διεκδικήσουν”