Μενίδι: Η ΟΠΚΕ αφόπλισε Ρομά που ενεργούσαν άσκοπα πυρά σε “δοκιμές” όπλων που είχαν προμηθευτεί παράνομα

Με τους πιστούς σε κατάνυξη να ακολουθούν την περιφορά του επιταφίου, στο Μενίδι, η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, σε διατεταγμένη περιπολία, προχώρησε σε συλλήψεις Ρομά που είχαν στήσει “προΑναστάσιμο ..γλέντι” με άσκοπα πυρά

Σε περιπολία στον τομέα του Μενιδίου, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, διερχόμενη (22/04-22.00) η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής  σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr αντιλήφθηκε ένοπλο επεισόδιο και οι Αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά εν μέση οδώ.

Άμεσα το πλήρωμα της ΟΠΚΕ με τομέα ευθύνης το Μενίδι, προχώρησε σε συλλήψεις δύο Ρομά εκ των οποίων ένας ανήλικος -17ετών και 23χρονος ομόφυλός του. Απο το σημείο περισυνελέγησαν περίπου πενήντα κάλυκες, κατασχέθηκαν 524φυσίγγια καθώς και τρία όπλα, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για όπλα κρότου, επιπλέον τέσσερις γεμιστήρες και δύο μεταλλικοί προσαρμογείς για εκτόξευση φωτοβολίδων . Μεταξύ των κατασχεμένων πειστηρίων και το όχημα του 23χρονου ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων .

Ρομά είχαν στήσει “προΑναστάσιμο ..γλέντι” με άσκοπα πυρά

Οι συλληφθέντες Ρομά φέρονται να υποστήριξαν ότι προμηθεύτηκαν τα  πιστόλια κρότου, έναντι ποσού των €300 κι … «έκαναν δοκιμές». Όπως αναφέρει Αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr, τα κατασχεμένα πιστόλια κρότου, δύσκολα ξεχωρίζουν από όπλα πυρός, καθώς ο κρότος κατά τον πυροβολισμό ενώ τόσο το βάρος όσο και τα μεταλλικά του μέρη, παραπέμπει σε εύχρηστα πιστόλια χειρός.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλεια Δυτικής Αττικής ενώ οι συλληφθέντες με την ποινική σε βάρος του δικογραφία, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.