Μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε Υπηρεσία ζήτησαν από τραβεστί .. επίδειξη (video)

Η ομάδα των Αστυνομικών ένστολοι το κατέγραψαν με bodycam

Όπως και ο πρώην Υπουργός ΠΡΟΠΟ είχε αναφέρει, σε ικανοποίηση της γραμμής της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ που επιχειρούσε στις πορείες αντιεξουσιαστών και στα Εξάρχεια. Στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν κατηγορηθεί για ακραίες και επίμεμπτες συμπεριφορές και μετά την κατάργησή της , κάποιοι από τα στελέχη της , διατέθηκαν στη ΔΕΑ .

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης, αποφασίστηκε από τον  Υπουργό η ανασύσταση της ομάδας με το αρκτικόλεξο ΔΕΛΤΑ σε επιχειρησιακή δράστη στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων. Εντάχθηκε στην ΟΠΚΕ με διοίκηση της ΔΑΑ κι επίσημη υπηρεσιακή τους διάθεση ήταν στην πορεία της 17ης Νοέμβρη (2019).

Ωστόσο ένα βίντεο που έχει καταγραφεί από τους ίδιους τους Ειδικούς Φρουρούς της ΔΡΑΣΗ με bodycam, και εχει στη διάθεσή του το Nantiareport.gr, δεν τιμάει σίγουρα τους υπηρετούντες και πολύ περισσότερο τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας, που έκανε και την τελική επιλογή καθώς προερχόμενος από ειδικές Υπηρεσίες.

Στο βιντεοληπτικό υλικό, που παρουσιάζει το Nantiareport.gr έχει καταγραφεί σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα, με Αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να βρίσκεται σε στατική υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας . Ακούγεται ο εκφωνητής κέντρου να διαβιβάζει, όταν τραβεστί περνάει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου όπου βρίσκονται σταθμευμένα τα δίκυκλα της ομάδας και οι Αστυνομικοί ..κολατσίζουν.

Η τραβεστί ρωτάει τους Αστυνομικούς, πού να αφήσει τις .. “καρτούλες” με τα στοιχεία επικοινωνίας της και οι ένστολοι της υποδεικνύουν ένα από τα υπηρεσιακά δίκυκλα, όπου και τοποθετεί σε μια σέλα ισάριθμες με τα μέλη της ομάδας . Οι Αστυνομικοί μέσα σε γέλια, ζητούν από την τραβεστί να τους δείξει τις .. αναλογίες της. Αν και η ίδια είναι διστακτική καθώς “έχει κάμερες” τελικά αφού “πολυφωνικά” της το διαψεύδουν “δεν έχει, δεν έχει!” τους γυρίζει την πλάτη της και ανασηκωνει το εφαρμοστό της φόρεμα ενώ αποκαλύπτει τους γλουτούς της, και το στρινγκ που έχει επιλέξει.

Μεταξύ σχολιασμών από τους Αστυνομικούς η τραβεστί αποχωρεί από το σημείο που είχαν σταματήσει για διάλειμμα τα μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ και αφού και οι δυο πλευρές ανταλάσσουν (αερό)”Φιλάκια!” με τους Αστυνομικούς να παραμένουν στο πόστο τους.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι το υλικό έχει καταγραφεί από τους ίδιους, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες συμπεριφορές ενστόλων προκαλούν σε βάρος του συνόλου για το Σώμα της ΕΛΑΣ. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των Αστυνομικών της ομάδας.