Από Δευτέρα, ΜΑΤ ..η ΔΕΛΤΑ.

Από Δευτέρα, επίσημη πρώτη για τους πρώην Αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ, οι οποίο θα αναφέρονται ως ΥΑΤ.ΜΑΤΟλοκληρώθηκε (06/11) η ταχύρυθμη εκπαίδευση των Αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ που εκδήλωσαν πρόθεση ενδιαφέροντος, και εντάχθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Οι νεοεισερχόμενοι Αστυνομικοί, μετέβησαν (06/11) με φύλλο πορείας στη νέα τους Υπηρεσία (ΥΑΤ), ενημερώθηκαν ώστε να παραλάβουν εξοπλισμό (07/11) με αδιαθετο την Κυριακή (08/11), και από  Δευτέρα (09/11) αναλαμβάνουν υπηρεσία στις διμοιρίες.
Σε συνέντευξη Τύπου (13/10) ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είχε ανακοινώσει την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, σε υπηρεσιακή σύσκεψη, λαμβάνοντας υπόψη πολιτικές πιέσεις για κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και ενστάσεις ανώτατων Αξιωματικών που ζητούσαν τη διατήρησή της, επελέγη η ένταξη των πρώην ΔΕΛΤΑ(δων), ως προέκταση των διμοιριών, υπό τις εντολές του Αττικάρχη ως “ομάδες συλλήψεων” (σε πορείες) και των επικεφαλής της ΔΑΕ και ΥΑΤ, ως “υποστηρικτικά μέλη στις διμοιρίες” των ΜΑΤ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport