“Μέλη συμμοριών Ειδικοί Φρουροί και όχι νέοι αστράτευτοι Αστυφύλακες: Είναι τυχαίο;”

Κείμενο αποψης, με αφορμη την εμπλοκη και τις συλληψεις εν ενεργεία Ειδικων Φρουρων σε ποινικα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, παραθέτει σε δημόσια κρίση ε.α Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ*

Ο Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α. Νικόλαος Μπλάνης*, αναφέρει, «Διαβάζουμε στις ειδήσεις μια σειρά από περιστατικά εγκληματικών πράξεων, στα οποία συμμετέχουν Ειδικοί Φρουροί. Παραθέτουμε μερικά:
α.«Ένας 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος είχε περάσει από την Ομάδα ΔΙΑΣ, είναι ο ένας εκ των τριών δραστών της αιματηρής ληστείας γνωστού κομμωτή της Αθήνας, που έγινε στις 30 Ιανουαρίου στο πάρκινγκ του σπιτιού του, στο Λυκαβηττό».
β.«Πιστόλια, καλάσνικοφ, σφαίρες,χειροβομβίδες και ο, τι άλλο χρειαζόταν μια εγκληματική οργάνωση μπορούσε να τα προμηθευτεί από τη συμμορία της Κρήτης που είχε στήσει μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε τη δράση της το 2007. Ανάμεσα τους και δυο ειδικοί φρουροί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη και είχαν το ρόλο να μεταφέρουν τα όπλα στην Αττική και να τα παραδίδουν στους κακοποιούς».
γ.«Δεκαεννιά άτομα τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών, κλοπές ΑΤΜ και σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, συνελήφθησαν σε μεγάλη έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας ειδικός φρουρός».
δ.«Ειδικός φρουρός ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω συνελήφθη επειδή με ιδιώτες συνεργούς του είχε συγκροτήσει συμμορία και λήστευαν αλλοδαπούς».
ε.«Εύκολο χρήμα και αναβολικά φαίνεται πως «έριξαν» εύκολα στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος τους τέσσερις νεαρούς ειδικούς φρουρούς που έπεσαν στα χέρια των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ μετέφεραν όπλα από την Κρήτη στον Πειραιά. Η υπόθεση προκαλεί «σοκ και δέος» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να ενεργούσαν για λογαριασμό μαφιόζικης συμμορίας στην Αττική».
Παρατηρούμε μια τάση στο εύκολο χρήμα και στην …«καλή ζωή». Μια επίδειξη…. «μαγκιάς». Μιά κατ΄επίφαση (ψεύτικη) ωριμότητα;;; Και αμέσως τίθεται το ερώτημα: Γιατί «ώριμοι» και στρατευμένοι Ειδικοί Φρουροί και όχι νέοι και αστράτευτοι Αστυφύλακες των Γενικών Εξετάσεων;;; Είναι τυχαίο;;;
Τελικά μήπως τα ανωτέρω αποτελούν μια ακόμη απόδειξη, ότι το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων για την κατάταξη στην Αστυνομία είναι το καλύτερο;;;»
_____________________________________________________
*Νικόλαος Αθ. Μπλάνης, Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α./ Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ.