Μέγαρο Κατεχάκη: Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στο Υπουργείο Παιδείας (video)

Συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Υπουργείο Παιδείας και προκάλεσα επεισόδια και ακολούθησαν προασαγωγές

Επί της Λ,Κατεχάκη, έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης με τα σοβαρά επεισόδια έξω από το Υπουργείο Παιδείας (09/10), από οργανωμένο τάγμα εφόδου με κουκούλες, αιφνιδιαστική κινητοποίηση μετέφερε τους συγκεντρωμένους έξω από το Μέγαρο της Κατεχάκη, όπου συστεγάζονται το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

Εξωτερικά του Μεγάρου της Κατεχάκη, είχαν αναπτυχθεί Αστυνομικές δυνάμεις με τους διαδηλωτές να ενεργεί απόπειρα διάσπασης του φραγμού και να εισβάλλει στον προαύλιο χώρο. Με εντολή η Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων προς απώθηση των ταραξιών.

Επικράτησε μεγάλη ένταση, όταν οι Αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές. Με παρέμβαση του Υπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής, Λευτέρη Οικονόμου προκειμένου η ένταση να οδηγηθεί σε εκτόνωση, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.