ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας: «Απέρριπταν πέτρες, σίδερα, μπουκάλια» (ΦΩΤΟ)

Η απάντηση με φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ στα επεισόδια που προκάλεσαν ταραξίες μεταξύ όσων συμμετείχαν σε συγκέντρωση – πορεία έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Στην προγραμματισμένη συγκέντρωση (09/10) έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι συμμετείχαν περίπου 800 άτομα . Ωστόσο και ενώ ήταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, για την είσοδο 5μελούς αντιπροσωπείας μαθητών στο Υπουργείο, περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 50-70 με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια, σίδερα, καπνογόνα, βαρελότα και ξύλα προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου.

Μία σύλληψη μαθητή για επιθέσεις με πέτρες κατά Αστυνομικών

Το τάγμα εφόδου των κουκουλοφόρων, διασπάστηκε σε τρεις ομάδες, και επιδόθηκαν σε δολιοφθορές και επεισόδια. Όπως έχει διαπιστωθεί μία υποομάδα κινήθηκε και έσπασε την πόρτα παιδικής χαράς που βρίσκεται στην περιοχή και επιδόθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων προς τις Αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο του Υπουργείου. Ταυτόχρονα δεύτερη υποομάδα κινήθηκε προς την είσοδο vip του Υπουργείου ενώ οι Αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση περίπου 100μέτρων, στην συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Αιγαίου, δεχόντουσαν παρατεταμένα επιθέσεις.
Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων και οι ταραξίες αποχώρησαν με κατεύθυνση πολυκατάστημα που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, προκειμένου να ανασυνταχτούν και προχώρησαν σε δύο στοχευμένες κατά των αστυνομικών δυνάμεων επιθέσεις .

Φωτοβολίδες προκάλεσαν φωτιά σε ξερά χόρτα κατασβήσθηκε  από τις αστυνομικές δυνάμεις

Κι ενώ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος προκάλεσαν βανδαλισμούς – έσπασαν μάρμαρα- με τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ οργανωμένο τάγμα εφόδου κουκουλοφόρων περίπου 05άτομα από την παρακείμενη γέφυρα του πολυκαταστήματος συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των Αστυνομικών ενώ λίγο μετά τις 14.00 (09/10) αποχώρησαν .

Σε αποτίμηση των καταστροφών, προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικά κράνη και ασπίδες, ενώ στο πολυκατάστημα προκλήθηκαν φθορές σε κολωνάκια, στο πλακόστρωτο σε σχάρες φρεατίων. .