Με σήμα της Interpol ζητουν οι Τούρκοι, την έκδοση των οκτώ Στρατιωτικών|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Με κάθε μέσο πιέζουν οι Τούρκοι για να εκδόσει η Ελληνική πλευρα τους οχτώ συλληφθέντες, καθως διαβιβαστηκε σήμα από την Ιντερπολ, μέσω της οποίας η Τουρκία, αξιώνει την έκδοση των Τουρκων Στρατιωτικών, με την κατηγορία της κλοπής ελικοπτέρου.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το alexpoli.gr, τις τελευταίες ώρες υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των 8 στασιαστών Τουρκων Στρατιωτικών οι οποιοι αυτομόλησαν με το ελικόπτερο, και συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη. Ενώ αναμένεται το επίσημο αίτημα έκδοσης τους από την τουρκική πλευρά, προς την Ελλάδα, οι Τούρκοι προχωρησαν σε μια ακόμα κίνηση που δείχνει την βιασύνη και την πίεση που ασκούν με όποιο τρόπο μπορούν. Με αιτημα προς την Interpol ζητουν την έκδοση των 8 με την κατηγορία της κλοπής ελικοπτέρου.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (18/07) σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Ωστόσο  απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολιτη, διαφαίνεται προθεση να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και αναμένεται να διαβιβαστεί επίσημο αίτημα έκδοσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα με πλήρες κατηγορητήριο, όπως είχε αφήσει να διαφανεί η τουρκική πλευρά μέσω των διπλωματικών διαύλων. Η κίνηση αυτή των Τούρκων πάντως δείχνει ότι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πιέσουν και ότι επείγονται να.. “υποδεχτούν” τους 8 πίσω στην Τουρκία….


*alexpoli.gr