Με κλάματα ο κατηγορούμενος προπονητής ιστιοπλοΐας, για βιασμό αθλήτριας, άκουσε το κατηγορητήριο

Κλαίγοντας ο κατηγορούμενος για βιασμό αθλήτριας ο προπονητής ιστιοπλοΐας, άκουσε την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του

Κεκλεισμένων των θυρών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε να καταθέτει η 22χρονη αθλήτρια του προπονητή ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατηγορεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια σε χρόνο που η καταγγέλλουσα ήταν 12 έως 14 ετών .

Κατηγορούμενος ο προπονητής για τρία κακουργήματα

Η δίκη του προπονητή μετά από αναβολή τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου τής αθλήτριας Κλειώς Παπαπαντολέων να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της ώστε να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.Στο αίτημα συναίνεσε ο Εισαγγελέας της Έδρας τηρώντας μόνο για την κατάθεση της αθλήτριας κλειστές τις πόρτες του ΜΟΔ Αθηνών.Με την πρόταση του Εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Ο πρώην προπονητής, ακούγοντας το κατηγορητήριο από το Εισαγγελέα, έκλαιγε συνεχώς και τοποθετήθηκαν οι συνήγοροι του επί της κατηγορίας.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας» ανέφερε η υπεράσπιση.

Η καταγγελία της αθλήτριας είναι η πρώτη του “meToo” με την κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ένταλμα και τέθηκε ως προσωρινά κρατούμενος (24/01 2021) στις φυλακές Τρίπολης .