Με 200.. ανάποδα τη Λ.Βουλιαγμένης και “κοστούμι” €2.440

Συνελήφθη ο αναβάτης δικύκλου στη Λ.Βουλιαγμένη να τρέχει με 200χλμ/ω στο αντίθετο ρεύμα, σε αιφνιδιαστική επιχείρηση της Τροχαίας Αττικής.

Στο πλαίσιο δράσεων της ΕΛ.ΑΣ για αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποιούσαν ελέγχους στο Λυκαβηττό και την Βουλιαγμένη.

Ωστόσο στη περίπτωση του 31άχρονου αναβατη δικύκλου, εντοπίσθηκε και έχει καταγραφεί η ταχύτητα του στα 200χλμ να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με μοτοσικλέτα 1.300 κ.ε., χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και παραβιάζοντας τρεις ερυθρούς σηματοδότες διαδοχικά, στην περιοχή της Βουλιαγμένης (“RIBAS”).

Σε βάρος του οδηγού της μηχανής, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, με πρόστιμο ύψους €2.440, αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας άνω των 2 ετών, λόγω συμπλήρωσης βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. [point system]).

Συνολικά διενεργήθηκαν 552 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις, (υπερβολικοί θόρυβοι, παραβίαση κόκκινου, φιμέ τζάμια, επικίνδυνη οδήγηση, ανασφάλιστα οχήματα, κράνη, ζώνες κ.λπ..), για τις οποίες κόπηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

_________________

* Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.