Καλλιθέα: Απέρριψαν τρικάκια εξωτερικά της οικίας του ΥπΠΡΟΠΟ, με συνθήματα υπερ των καταλήψεων

Φειγ βολάν και συνθήματα υπερ της κατάληψης “Βανκούβερ” κτήριο της ΑΣΟΕΕ το οποίο εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ, από αντιεξουσιαστές που έφτασαν έξω από την οικία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Οργανωμένη σε μπλοκ ομάδα περίπου 50ατόμων, πεζή κινήθηκαν το μεσημέρι (30/11) έξω από το σπίτι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Καλλιθέα. Με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και τα Εξάρχεια, απέρριψαν φέιγ βολάν, για την κατάληψη «Βανκούβερ», και  αποχώρησαν .

Υπενθυμίζεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στις 20 Νοεμβρίου είχε δώσει τελεσίγραφο 15 ημερών για την εκκένωση των καταλήψεων, το οποίο λήγει στις 5 Δεκεμβρίου, κίνηση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των αντιεξουσιαστών, με πρώτη την αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα και την οργάνωση Αναρχική Δράση, να επειλεί.. «αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την παρέμβαση στο σπίτι του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχολίασε, «αντιδημοκρατικές ενέργειες, όπως η σημερινή στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν πτοούν την κυβέρνηση», και συμπλήρωσε: «Πολύ περισσότερο δε, όταν το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενισχύουν την απαίτηση των πολιτών να μπει τέλος σε αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές».