Μαζί από την Ελλάδα μέχρι την… αστυνομία της Βικτώριας!

Η ιστορία ενός ζευγαριού που ξεκίνησε από την πατρίδα κι έφτασε μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη με σκοπό να πραγματοποιήσει το όνειρό του

Η ζωή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υπερβολικά δύσκολη, με την οικονομική κατάσταση να πιέζει ασφυκτικά τους κατοίκους που προσπαθούν διαρκώς να βρουν ένα διέξοδο από τα συνεχόμενα χρέη.

Οι ευκαιρίες εργασίας ολοένα και μειώνονται και ακόμα και εκείνες που υφίστανται δυστυχώς δεν παρέχουν και πολλές δυνατότητες εξέλιξης για τους γηγενείς κατοίκους.

Αυτό φαίνεται πως έλαβαν υπ’ όψιν τους ο Πάνος Ρουμελιώτης και η Βίκη Σκουπά, οι οποίοι πριν από έξι χρόνια πήραν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν την πατρίδα με σκοπό να αναζητήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

“Δεν είχαμε κάποιο δάνειο να ξεπληρώσουμε κι εργαζόμασταν και οι δύο, άρα ήμασταν από τους τυχερούς”, λέει ο κος Ρουμελιώτης καθώς εξιστορεί το πως ο ίδιος και η σύντροφός έφτασαν στο σημείο να πάρουν αυτήν την απόφαση.

“Παρ’ όλα αυτά με το ζόρι τα βγάζαμε πέρα και το μέλλον δεν ήταν και πολύ φωτεινό. Αν τα παιδιά μας ήθελαν να πάνε στο πανεπιστήμιο, δεν θα είχαμε την οικονομική δυνατότητα να τους το παρέχουμε”.

Με βάση όλους αυτούς (αλλά και περισσότερους) παράγοντες, το ζευγάρι μάζεψε τις βαλίτσες του και αναχώρησε για… ξένες όχθες, με την Μελβούρνη να θεωρείται ως ο καταλληλότερος προορισμός για τη δημιουργία μιας νέας ζωής από το μηδέν.

“Χρειάστηκε να ξεκινήσουμε από την αρχή, ακόμη και το να βρούμε ένα σπίτι να νοικιάσουμε ήταν μεγάλη πρόκληση”, συνεχίζει ο κος Ρουμελιώτης.

Ωστόσο με τον καιρό όχι μόνο προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, αλλά είδαν και τις πολλές ευκαιρίες που η νέα αυτή χώρα τους χάριζε απλόχερα και που το μόνο που οι ίδιοι έπρεπε να κάνουν ήταν να τις αρπάξουν.

Μια από αυτές ήταν και η πραγματοποίηση του ονείρου τους: μια καριέρα στο χώρο της δημόσιας ασφάλειας.

“Πάντοτε ήθελα να γίνω αστυνομικός, όμως το σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό και δεν κρίθηκα κατάλληλος. Από τη στιγμή που ξεπέρασα την ηλικία των 26 ετών, δεν μπορούσα πλέον να κάνω αίτηση”, δηλώνει ο κος Ρουμελιώτης.

“Όταν ήρθαμε εδώ το είδα σαν μια χρυσή ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να γίνω αστυφύλακας”.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Πάνος Ρουμελιώτης έχει επιτύχει το στόχο του, μπαίνοντας στην ακαδημία της Βικτώριας τον Οκτώβριο του 2014.

Έναν μήνα αργότερα τον ακολούθησε και η σύζυγός του, ενώ το ζευγάρι έχει αποφοιτήσει από πέρσι, με τον Ρουμελιώτη να παρουσιάζει στην Σκουπά το μετάλλιό της.

“Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και για τους δύο αφού μπορούσαμε να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Αισθανόμαστε προνομιούχοι που έχουμε αυτές τις θέσεις και μπορούμε να υπηρετήσουμε την κοινότητα. Κι αυτό είναι κάτι που συνέβη επειδή πήραμε την απόφαση να έρθουμε εδώ”, δήλωσε η κα Σκουπά.

_________________

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ, NeosKosmos.com

** Η Βίκη Σκουπά και ο Πάνος Ρουμελιώτης, απόφοιτοι της αστυνομικής ακαδημίας της Βικτώριας. Φωτό: Victoria Police