Μαυροβούνι, Λέσβου: Φουσκωτό με Σομαλούς λαθρομετανάστες κατέπλευσε απευθείας στην παραλία του ΚΥΤ με .. υποδοχή ΜΚΟ (video)

Στην παραλία όπου εκτείνεται η Δομή στο Μαυροβούνι, ΜΚΟ ανέμενε και υποδέχθηκε φουσκωτό με Σομαλούς λαθρομετανάστες οι οποίου κατέπλευσαν απευθείας από Τουρκία

Φουσκωτό σκάφος με περίπου 30 Σομαλούς λαθρομετανάστες κατέπλευσε απευθείας στην παραλία του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι νότια της Λέσβου (20/01-22.00) Στην παραλία τα μέλη ΜΚΟ η οποία έχει καταγγελθεί για το ρόλο και τα μέσα που χρησιμοποιεί κατά την εμπλοκή της με το μεταναστευτικό στο νησί, περίμενε του λαθρομετανάστες και τους υποδέχθηκε με κουβέρτες και ροφήματα .

Άμεσα παρενέβη η δύναμη της ΕΛΑΣ που είχε διατεθεί στο ΚΥΤ Μαυροβούνι, με τους ΜΚΟ και τους διαβιούντες λαθρομετανάστες, να φυγαδεύουν τους νεοαφιχθέντες, περιμετρικά του ΚΥΤ και σε σκηνές . Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μόλις έξι λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν στην παραλία. Από έρευνες και μετά από  περισσότερες από τρεις ώρες αναζητήσεων, εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερο αριθμός των νεοαφιχθέντων λαθρομεταναστών από τη Σομαλία στο νησί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο φουντωτό .