«Μαύρος Δεκέμβρης» και «ιπτάμενοι αντιεξουσιαστές» θέτουν σε εγρήγορση την ΕΛΑΣ

Αυξημένα μέτρα στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για το τετραήμερο, που ακολουθεί, απο σημερα (03/12) ημερα πανελλαδικής απεργίας μέχρι την πορεια της 6ης Δεκέμβρη, μετά και τις απειλές Ρωμανού, για  «Μαύρο Δεκέμβρη».

anarxikoi-taratses.jpg

Σε περίπου 5.000- 6.000 Αστυνομικοί υπολογίζεται ο αριθμός των ενστόλων που έχουν τεθεί σε επιφυλακή, το ερχόμενο τετραήμερο, ενω τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα «κατοπτεύουν» από αέρος τις μαζικές μετακινήσεις ατόμων επι γης και.. ταράτσας προκειμένου να αποτραπουν κινήσεις προς ταράτσες κτηρίων, στο ενδεχόμενο άτομα του “χώρου” να επιχειρήσουν να στήσουν “καβατζες” με φερτά υλικά.

Με πρόταση προς την ηγεσία, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ενόψει της έκδοσης Διαταγής του Αρχηγείου για τη λήψη μέτρων στις εκδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου ζητά “να υπάρξει ευαισθητοποίηση για την απασχόληση του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού με εξαίρεση- στο μέτρο του δυνατού- μητέρες ανηλίκων τέκνων, με ιδιαίτερη έμφαση στις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών”.

«Αποκοπή» των μπλοκ με τα «ανήσυχα πνεύματα» που θα εκφράσουν πρόθεση να προβούν σε έκτροπα, οργανωμένοι σε ομάδες στην περιοχή των Εξαρχείων, έλεγχοι σε κτήρια περιμετρικά του Ιδρύματος του ΕΜΠ σε αποτροπή των «ιπτάμενων αντιεξουσιαστών» οι οποιοι είχαν επιδοθεί σε ρίψεις αντικειμένων από ταράτσες κατά Αστυνομικών, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό των μέτρων μεταξύ άλλων, για την ΕΛΑΣ.

ΕΛΑΣ.jpg

Ωστόσο όπως επισημαίνουν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, η διάλυση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», αφήνει κενά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των μέτρων. Στο σχέδιο μέτρων που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται Αστυνομικές Δυνάμεις να αναπτυχθούν από την οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια με εντολή  “αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, να μην επιχειρούν στην πλατεία” υπό το φόβο οργανωμένης ενέδρας. Οι εικόνες είχαν καταγραφεί από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ.
Έντονη ανησυχία ωστόσο προκαλεί και η ανταπόκριση απο ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου της διπλής επιστολική κινητοποίηση του Νίκου Ρωμανού, για Ρεκβιεμ, σε “Μαύρο Δεκέμβρη”

Έντονη ανησυχία ωστόσο έχει προκαλέσει η ανταπόκριση απο ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στη διπλή επιστολική κινητοποίηση τυ Νίκου Ρωμανού, για “Ρεκβιεμ χωρίς επιστροφή” και “Μαύρο Δεκέμβρη” με τα άτομα να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες 10 ημέρες σε εμπρηστικές επιθέσεις τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο του «Μαύρου Δεκέμβρη». Ενώ η καθυστέρηση της προκήρυξης στη βομβιστική επίθεση στο ΣΕΒ, επιτείνει το ήδη τεταμένο κλίμα, σημειώνουν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ
Στην δεύτερη κατά σειρά επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός αποδίδει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ως μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου με τον οποίο από κοινού συμμετείχε σε συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστων από το Νοέμβριο του 2007 -σε ηλικία 14 ετών -ενω περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, οταν πέταξαν μαζί “μπουκάλια” σε περιπολικό λίγο πριν ο Ειδικός Φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας σηκώσει το όπλο και τραυματίσει θανάσιμα, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Ενώ εν μέσω έντονων αντιδράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία εκκρεμεί, για γνωμοδότηση ή απόρριψη στο αίτημα των ιταλικών Αρχών, για τις συλλήψεις πέντε Ελλήνων φοιτητών από την Αγία Παρασκευή που κατηγορούνται για επεισόδια που είχαν γίνει στο Μιλάνο.

Σε αυτό το φορτισμένο κλίμα στο επιτελείο της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των μέτρω Αστυνόμευσης κι επιτήρησης, στην Αθηνα, και όλες τις μεγάλες πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

• Πέμπτη (03/12) είναι προγραμματισμένη η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και αντιεξουσιαστες και “αλληλεγγυες συλλογικότητες” θα συμμετέχουν σε κινητοποίηση αντιδρώντας στην έκδοση των πέντε αντιεξουσιαστών στην Ιταλία.
• Παρασκευη (04/12) Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Για τις μετακινήσεις τους έχουν προγραμματισθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα επιστρατευτούν άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ καθως και η Ασφάλεια της Πρεσβείας των ΗΠΑ
• Σάββατο (05/12) ψηφίζεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός .
• Κυριακή (06/12) έχει προγραμματιστεί πορεία μαθητών στις 12.00 απο τα Προπύλαια. Στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, είναι προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου με πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί κσι σε άλλες πόλεις της χώρας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport