Χ.Γιαλαμάς: «Το μόνο που μπορεί να μας λυγίσει, είναι τα παιδιά…»|ΑΠΟΨΗ

Μειώσεις σε οργανικές θέσεις Συνοριακών Φυλάκων, το θέμα της κατάρηγησης του φράκτη και η καταργήσεις υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμας*.

image

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στον βόρειο Έβρο, τονίζει ο Χρ. Γιαλαμά ο οποίος σημειώνει ότι “στις περιπολίες στο φράχτη βγαίνει μόνο ένα περιπολικό με δύο άτομα, ανά οχτώ ώρες, ενώ στο επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο έπρεπε να είναι τρεις και τέσσερεις συνοριακοί φύλακες για τις θερμικές κάμερες, επιχειρεί μόνο ένας.
Σε κανένα σημείο των συνόρων της χώρας δεν περισσεύει ούτε ένας συνοριοφύλακας, την ώρα που το προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζον θέμα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη”, υποστηρίζει το μέλος της ΠΟΣΥΦΥ.
«Οι οργανικές θέσεις των Συνοριακών Φυλάκων στον Έβρο δεν ξεπερνούν τις 450 και σημαντικός αριθμός εξ αυτών καλύπτουν και άλλες υπηρεσιακές ανάγκες (τροχαία, μέτρα τάξης). Μέχρι τις 30/6/15 η κάθε Διεύθυνση σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, αριθμούσε πάνω από 300 αποσπασμένους.
Σήμερα στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης παραμένουν αδαπάνως 240 αποσπασμένοι και μόλις 60 στην Α.Δ. Ορεστιάδας, από την οποία λείπουν περίπου 150-200 άτομα που ήταν με έξοδα δημοσίου, ερχόταν δηλαδή για ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες”.
Το μέλος της ΠΟΣΥΦΥ, προαναγγέλει κινητοποιήσεις στην απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για κατάργηση τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Υπηρεσιών Διωξης παράνομης μετανάστευσης, στο πλαίσιο αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών.
Με αρνητική απολυτότητα, εκφράζει την θέση του για την κατάργηση του φράχτη στις Καστανιές, «όσες φωνές κι αν έχουμε για την κατάργησή του», καθώς διευκρινίζει λειτουργεί αποτρεπτικά και δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
Οι πολυάριθμοι πνιγμοί προσφύγων αποδίδονται υποστηρίζει στους διακινητές, οι αντιδράσεις των οποίων είναι απρόβλεπτες, «Το μόνο που μπορεί να μας λυγίσει απέναντι σ’ αυτές τις καταστάσεις της δουλειάς μας και πιστεύω ότι εκφράζω όλους τους συναδέλφους μου, είναι τα παιδιά…» σημειώνει.

_____
*Χρυσοβαλάντης Γιαλαμας, μέλος ΠΟΣΥΦΥ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport