Μάτι: Τα καταγραφικά και τα αρχεία ΕΛ.ΑΣ και ΠΣ στον Εισαγγελέα

Έρευνα στη εξακρίβωση με τη διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να εξακριβωθεί η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και των πραγματικών υπαιτίων για την εθνική τραγωδία με τους 91νεκρους στο Μάτι Αττικής.

Με τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες να καταβάλουν ηρωική προσπάθεια με προσωπικές υπερβάσεις κατά την εξέλιξη της φωτιάς (23/07) στο Μάτι Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει στην Εισαγγελία, οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές και Υπηρεσίες.

Τα στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί στα καταγραφικά  των δυο Κέντρων Επιχειρήσεων – ΠΣ και ΕΛ.ΑΣ- από κλήσεις και εντολές όπως αυτές διαβιβάστηκαν, συνδυαστικά με τις καταθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτών, εχουν τεθεί σε γνώση των Δικαστικών Αρχών ωστε να εξετασθούν καθώς -εκ των δεδομένων όπως έχουν προκύψει- αμφισβητούνται προς τη αυθεντικότητά τους.

Δεν καταγράφονται οι εντολές ασύρματου στα πληρώματα που επιχειρούν στα συμβάντα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr στη διασταύρωση των στοιχείων, θα προκύψει με πραγματικά δεδομένα και ονομαστικοποιημένα στοιχεία η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των πραγματικών υπαίτιων, και θα διαφανεί η ασύνδετη μεταξύ των Υπηρεσιών διακλαδική συνεργασίας που απουσίαζε σε επίπεδο συντονισμού.

Παράλληλα σε συμπληρωματική κατάθεση έχει κληθεί Ανώτατος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία που αφορούν τόσο την επιχειρησιακή ανταπόκριση όσο και τις ώρες κλήσης ενώ ήταν σε εξέλιξη η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Στο γραφείο του δικηγόρου Αντώνη Φούσα ανατέθηκε η διενέργεια όλων νομικών ενεργειών που προβλέπονται για όσους έχουν έννομο συμφέρον σε νομική διεκδίκηση.