ΜΑΤ απέκλεισαν τα .. ΜΑΤ, σε διαμαρτυρία για έκθεση της ζωής τους σε κίνδυνο, μετά την τρομοκρατική ένοπλη επίθεση

Αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους, διαμαρτύρονται στην Έδρα της ΔΙΑΤ με αφορμή την ένοπλη τρομοκρατική απόπειρα σε  βάρος των Αστυνομικών σκοπών διμοιρίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

FB_IMG_1510257928334

Με πορεία στο Μέγαρο της Κατεχάκη όπου στεγάζονται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώθηκε (09/11-21.30) η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων της ΕΛΑΣ με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος ένστολου προσωπικού διμοιριών στα Εξάρχεια. Επιτροπή των Αστυνομικών μεταξύ των οποίων και Αστυνομικοί της διμοιρίας που δέχθηκε την ένοπλη επίθεση, συνάντησε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ ενω ζήτησαν συνάντηση και με τον αναπληρωτή Υπουργό.

Μεταξύ άλλων, τα αιτήματα των Αστυνομικών αφορούν την άμεση απόσυρση της διμοιρίας από τη Χαριλάου Τρικούπη  και επανεξέτασης της διάταξης στατικών σημείων σε φύλαξη στόχων, καθώς και την ενίσχυση προσωπικού στις Μάχιμες Υπηρεσίες της ΔΑΕΑ .

Μαζική συμμετοχή με την παρουσία περισσότερων από 300Αστυνομικούς υπηρετούντες στη ΔΑΕΑ (ΥΜΕΤ και ΥΑΤ) και μελών των οικογενειών τους, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανύπαρκτη κεντρική διοίκηση και εντολές που θετουν το ένστολο προσωπικό σε κίνδυνο ζωής.

“Αυτή τη φορά όλοι μαζί ενωμένοι και δυναμικά διαμαρτυρόμαστε. Όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις υπηρεσίες να φωνάξουμε μαζί φτάνει πια. Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά και προσωπικότητες, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και με όλα τα εχέγγυα που προβλέπονται”, αναφέρεται σε σχετική συνδικαλιστική ανακοίνωση- προσκλητήριο.

Η εκδήλωση υπο τη συνδικαλιστικής αιγίδα της ΕΑΣΥΑ και της ΠΟΑΣΥ (09/11-18.30), πραγματοποιήθηκε με τους Αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει την είσοδο της Υπηρεσίας στο Γουδή. Λόγω της συμμετοχής του ένστολου προσωπικού, που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, η κίνηση παρουσιάζει ανάσχεση στην Κοκκινοπουλου από Λ. Κατεχάκη.