“Μαρτυρία” σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τη βίαιη επίθεση στο Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Ανάρτηση κειμένου, ως βιωματική μαρτυρία, κατα δήλωσή του ως αυτόπτη, στο βίαιο ξυλοδαρμό του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, παρατίθεται σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου
Γιώργος Διαμαντόπουλος
Ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, (Α/Δ) Γιώργος Διαμαντόπουλος

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρατίθεται ανυπόγραφο κειμενο ως “μαρτυρία”, με το συντάκτη υποστηριζει οτι ηταν παρον, και περιγράφει τη βίαιη επίθεση στον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ μετά το πέρας της πορείας  (29/08), με τίτλο “Για να λάμψει η αλήθεια”.

“Είχα πάει στη διαδήλωση και όταν αυτή τελείωσε στην Ομόνοια, φεύγοντας και ανεβαίνοντας την Πανεπιστημίου στο δεξί πεζοδρόμιο βλέπω μπροστά στο “οικολογικό” μαγαζί του Παπανικόλα δύο αξιωματικούς της αστυνομίας με ασύρματο στο χέρι να λογομαχούν με κάποιον πολίτη. Ξαφνικά βλέπω τον πολίτη να γρονθοκοπεί με μανία και να κλωτσάει άγρια τον ένα από αυτούς και να τον ξαπλώνει κάτω, με τον δεύτερο αξιωματικό τρομοκρατημένος να φεύγει τρέχοντας προς τα πάνω. Ο κτυπημένος αξιωματικός βρίσκεται ακίνητος και κοκαλωμένος ανάσκελα με τον ασύρματο υψωμένο στο χέρι του, ενώ ο πολίτης που τον κτύπησε αρπάζει το καπέλο του που είχε πέσει πιο πέρα και εξαφανίζεται τρέχοντας.
Κοντοστέκομαι γιατί το θέαμα που βλέπω είναι ξαφνικό και ενδιαφέρον!
Περνάνε 2-3 λεπτά χωρίς να πλησιάζει κανείς στο σημείο. Μετά αρχίζουν και έρχονται περιπολικά, Ζητάδες, ΜΑΤ κ.λπ. Ακούω φωνές από αυτούς να λένε γιατί ήταν χωρίς συνοδεία και αρχίζουν να ψάχνουν στη συστάδα των θάμνων και γύρω από αυτούς, με τους φακούς για να βρουν το καπέλο του; Σε λίγο (αφού βλέπω από μακρυά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος) έρχεται και ο άλλος αξιωματικός που είχε φύγει τρέχοντας. Κάποιος από το απέναντι ξενοδεοχείο (Τιτάνια) φέρνει μια σακούλα με πάγο και του βάζουν στο κεφάλι. Βλέποντας ότι το ασθενοφώρο δεν έρχεται τον σηκώνουν και τον μεταφέρουν με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Αργότερα το βράδυ διαβάζοντας για την είδηση σε πάνω από 20 γνωστά σάϊτ βλέπω να γράφεται πανομοιότυπα το ίδιο κείμενο (Δελτίο Αστυνομίας); Ότι ήταν μόνος του: Ότι τον κτύπησαν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές! Ότι τον κτύπησαν ομάδα από 4-5-6 άτομα! Ότι τον κτύπησαν με καδρόνια και ξύλα!
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ.
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ”.
_____
*nantiareport.gr Για το περιστατικό βίαιης επίθεσης και τον ξυλοδαρμό του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ διενεργείται προανάκριση απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες, με τη δικογραφια να περιλαμβανει μαρτυρικές καταθέσεις πολιτών και Αστυνομικών, ώστε να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες τραυματισμού του Αστυνομικού Διευθυντή.