Κάλυμνος: Εθελοντής Πυροσβέστης «κεραυνοβολήθηκε» από ρεύμα κολόνας της ΔΕΗ

Ο 21άχρονος εθελοντής Πυροσβέστης, ειχε κληθεί να απεγκλωβίσει γάτα απο κολώνα της ΔΕΗ, οταν τον “χτύπησε” το ρεύμα.

Σε εκτέλεση διατεταγμένης Υπηρεσίας, στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Καλύμνου, ο 21άχρονος εθελοντής Πυροσβέστης Πέτρος Στεφανίδης, «χτυπήθηκε» από ρεύμα, ενω είχε ανέβει σε κολόνα της ΔΕΗ (30/08-13.30) για να απεγκλωβίσει μία γάτα, στην περιοχή των Μυρτιών.

Ο νεαρός Εθελοντής Πυροσβεστης, μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του, μετέβησαν στην περιοχή με κλιμακορφόρο όχημα, με τον 21άχρονο να έχει ανέβει στην κολόνα και  να επιχειρεί τον απεγκλωβισμό του ζωου.

Ενας δυνατός κρότος- προφανώς από βραχυκύκλωμα- και ο Πέτρος Στεφανίδης σωριάστηκε στο κουβούκλιο του οχήματος. Άμεσα με ασθενοφόρο μεταφερθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Υποβλήθηκε  σε καρδιολογική εξέταση χωρίς ευρήματα, ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε εγκαύματα στο χέρι και σε κάποια σημεία του σώματος που προκλήθηκαν από την  ηλεκτροπληξία. Ο νεαρός εθελοντής Πυροσβέστης, νοσηλεύεται εκτός  κινδύνου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σχολιο kalymnos-news.gr: Το σημερινό ατυχές περιστατικό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα στελέχωσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού με 3 μόνιμα στελέχη ,όπως προβλέπεται από τον οργανισμό.

Να σημειώσουμε ,ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αποσπασθεί για 2 μήνες μόνιμο στέλεχος ως Διοικητής ,χωρίς να αντικατασταθεί όταν έληξε η απόσπαση του.

Η αποσπασματική τοποθέτηση μόνιμου στελέχους για να εκτελεί τα καθήκοντα του Διοικητή ,σίγουρα δεν αποτελεί λύση ,ενώ το σημερινό συμβάν αναδεικνύει και το θέμα , ότι οι Εθελοντές Πυροσβέστες και μάλιστα νεαράς ηλικία δεν διαθέτουν την ανάλογη εκπαίδευση και την εμπειρία αντιμετώπισης των πάσης φύσεως συμβάντων .

Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

_______

*kalymnos-news.gr