Μαρίνα Βουλιαγμένης: Συνελήφθησαν οι 13 επιβάτες του σκάφους για τα βεγγαλικά

Κατασχέθηκε το σκάφος και συνελήφθησαν οι 13 επιβάτες για τις ρίψεις βεγγαλικών, που προκάλεσαν τη δασική πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Ύδρας

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/06) η θαλαμηγός “Περσεφόνη” αγκυροβόλησε έξω από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Αμεσα, συνελήφθησαν 13 άτομα αππ το Καζακστάν, επιβαίνοντες στο σκάφος “Περσεφόνη” από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς κατηγορούνται οτι απέρριψαν βεγγαλικά (22/06-22.45) προκαλώντας πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή κοντά στην παραλία Αγίου Νικολάου της Ύδρας.

Οι 13 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν την Κυριακή (23/06) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ με εντολή του Εισαγγελέα συντάχθηκαν εκθέσεις σύλληψης για το πλήρωμα και τον Καπετάνιο.

Από την πρώτη δήλωση αναγγελίας φωτιάς,  η Πυροσβεστική ζήτησε από το Λιμενικό τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή, διεξάγοντας άμεσα προανακριτική έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της δασικής πυρκαγιάς. Ενω καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας αναφέρουν ότι απο το συγκεκριμένο σκάφος απέρριψαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα.

Δεν παραδέχονται τίποτα

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης, ανέφερε οτι, «Από τη μεριά του σκάφους και την μεριά του καπετάνιου δεν παραδέχονται τίποτα, δεν έχουν κάνει τίποτα και δεν ευθύνονται αυτοί. Αυτά είναι τα λόγια τους. Από την μεριά της Ύδρας και ντόπιων το βράδυ που ήταν εκεί υποστηρίζουν ότι το σκάφος έκανε κάποια πράγματα. Εγώ από την μεριά του πλοιάρχου και σκάφους γνωρίζω ότι ούτε οι πελάτες, ούτε το πλήρωμα, ούτε κανείς δεν έκαναν οτιδήποτε. Όταν είδαν την φωτιά ενημέρωσαν οι ίδιοι τις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά λόγω ανέμων και φωτιάς αναγκάστηκαν να φύγουν. Αφού ενημέρωσαν και έδωσαν όλα τα στοιχεία τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, «Η φωτιά μας ξενύχτησε, ήταν σε δύσβατη περιοχή, επιχείρησε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά που μες στα μεσάνυχτα, με δύσκολες συνθήκες λόγω θαλασσοταραχής, αντέδρασαν άμεσα. Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και το πρώτο εναέριο μέσο».