Μάνος Δασκαλάκης: «Δε μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που μέχρι πρότινος στήριζα έχει κάνει κάτι τέτοιο, αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα»

Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετέβη συνοδεία του Δικηγόρου του, ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών και πρώην σύζυγος της υπόδικης Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης παρέστη ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας για να δηλώσει Παράσταση Πολιτικής Αγωγής και υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κατά την έξοδο τους, από το γραφείο της 18ης Ανακρίτριας, σε ερωτήσεις των Δημοσιογράφων, ο Μάνος Δασκαλάκης,  αναφέρθηκε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στην οποία «δεν μπορούμε να πούμε πολλά».

«Δε μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που μέχρι πρότινος στήριζα έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Σε  ερώτηση αν είχε κάποια ένδειξη για τις εγκληματικές ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι «μέχρι τώρα δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι είχε κάνει κάτι». Ερωτηθείς για την αντίδραση της οικογένειάς του μετά την προφυλάκιση της πρώην συζύγου του και μητέρας των τριών αδελφών, προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε ότι «δε μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε κανείς. Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά» καθώς «μέχρι τώρα είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχαν δείξει καμία εγκληματική ενέργεια και με αυτά πορευόμασταν».

Στις καταγγελίες της Ελένης Λεγάτου, μητέρας της πρώην συζύγου του, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφορικά με καταγγελίες περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, «δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης. Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία μετά από κλήση και αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει» (..) «το παιδί πήγε στο Καραμανδάνειο με κάτι δερματικό».

Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε, «ήταν υπόδειγμα μητέρας όταν ήμασταν όλοι μπροστά στα παιδιά» ενώ για την επικοινωνία σήμερα μεταξύ τους, σχολίασε, ότι «δεν έχω να πω κάτι στη σύζυγό μου».

Για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με το θάνατο της Ευγενίας Κούτρα, της 67χρονης συνταξιούχου φιλολόγου,  σπιτονοικοκυράς του οικήματα στο οποίο διέμενε η οικογένεια, ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε «είμαστε ευχαριστημένοι με την έρευνα» ενώ σχετικά με την αίτηση διαζυγίου ανέφερε ότι «δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά».

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Στυγνή δολοφονία που τελέστηκε με μεθοδικότητα ο θάνατος της Τζωρτζίνας

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη. Πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε. Με τα δεδομένα αυτά δηλώσαμε ότι στην ποινική διαδικασία ο κ. Μάνος Δασκαλάκης υπόστηρίζει αυτή την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας και σαν ελάχιστο φόρος τιμής στη μνήμη της», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας ως νομικός συμπαραστάτης του Μάνου Δασκαλάκη. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε,  ο νομικός Δημήτρης Καράμπελας, αναφορικά με την έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα, σημείωσε ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» κατέληξε.