Μάνδρα: «Μου είπε ότι είναι μπλεγμένος»- «Δεν ήταν τοκογλύφος, έμπορος ναρκωτικών ή όπλων» δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας

Πρώην συνέταιρος και φίλος κατα το παρελθόν του Χρήστου Γιαλιά, στην αναγγελία θανάτου του, κλήθηκε σε κατάθεση

«Ήμασταν αδέρφια. Τα παιδιά του με έχουν πατέρα. Είμαι μαύρα χάλια» εξηγεί ο πρώην συνέταιρος του δολοφονημένου επιχειρηματία. «Για μένα στη ζωή δεν παίζουν ρόλο τα χρηματικά ποσά, αλλά οι ζωές. Τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν είχα πάει σπίτι του, μήπως τα βρούμε. Να με βοηθήσει, γιατί εγώ δεν είχα χρήματα, είχα φύγει από την εταιρεία, είχα πάθει και ανακοπή το 2020», ανέφερε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε «Μου είπε ότι είναι μπλεγμένος».

Ο Αλέξης Κούγια, νομικός του συμπαραστάτης στις παραιότερες ποινικές υποθέσεις του Χρήστου Γιαλιά, δήλωσε «νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά τα τελευταία 20 χρόνια σε όλες τις επιχειρηματικές του επιλογές».

«Δεν ήταν τοκογλύφος, έμπορος ναρκωτικών ή όπλων», δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας στις αναφορές για τον Χρήστο Γιαλιά. «Έχω λάβει εντολή να μηνύσω και να ενάγω οποιονδήποτε ψευδώς ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται», αναφορικά με παράνομες δραστηριότητες που του αποδίδονται .

«Μπορώ να σας πω, επίσης, ότι ο Χρήστος Γιαλιάς, εκτός μιας αντιδικίας οικονομικού αντικειμένου που είχε κερδίσει σε όλες τις αίθουσες –είχαν εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα–, δεν είχε αντιδικία με κανέναν, γι’ αυτό και κυκλοφορούσε μόνος του. Προστασία είχε στο σπίτι του, γιατί ήταν θύμα ληστείας, όπως είχε πέσει και θύμα κλοπής η σύντροφός του».

Ο ποινικολόγος ανέφερε ότι η οικογένεια του Χρήστου Γιαλιά μετά τη δολοφνία του, «Στη σύσκεψη που έγινε εδώ συμμετείχαν τα τρία παιδιά του, που θα είναι οι συνεχιστές των εταιρειών, και η σύντροφός του. Απόφαση της οικογένειας είναι να στραφεί κατά οποιουδήποτε προκάλεσε τον φριχτό του θάνατο. Ο Χρήστος Γιαλιάς είχε μόνο φίλους. Στις επιχειρήσεις του εργάζονται 1.000 άνθρωποι. Βλέπετε τον κολοσσό των εταιρειών. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεργαστώ με τις διωκτικές αρχές, για να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε ποιοι είναι αυτοί που επέφεραν το χονδροειδέστατο αποτέλεσμα.

Έγινε στην είσοδο της διαδρομής που ήταν οι εγκαταστάσεις της φάρμας “Κατερίνα”. Εδώ είναι το εργοστάσιο. Ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ποτέ συνοδεία και φάνηκε και από το ότι οι εκτελεστές του γνώριζαν και επέλεξαν το μόνο σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες. Από εκεί μπορεί να αποκαλυφθεί ποιο ύποπτο αντικείμενο πέρασε μέσα από τη Μάνδρα.

Τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια ποτέ δεν τον είδα να συνοδεύεται. Κυκλοφορούσε με ένα μικρό αυτοκίνητο και όχι με το τζιπ του. Δεν φοβόταν, δεν είχε απειληθεί από κάποιον. Το μόνο επεισόδιο ήταν με τον πρώην συνεταίρο του, που ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε εναντίον του» κατέληξε ο ποινικολόγος .