Μακρακώμη, Φθιώτιδας: Ζευγάρι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους- Δράστης και αυτόχειρας σε ενδοοικογενειακό

Στο σπίτι του ζευγαριού κλήθηκε να μεταβεί κλιμάκιο της Ασφάλειας

Με αιματηρά ευρήματα στο χώρο, νεκροί εντοπίσθηκαν  ανδρόγυνο μέσα στο σπίτι τους, στην είσοδο της Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα και ανάμεσά τους το περίστροφο που τους “αφαίρεσε” τη ζωή.

Ο Νίκος Μπήτος και η Μαρία Φασιάνη σε πρόσφατη έξοδό τους

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Ασφάλεια Σπερχειάδας, εξετάζεται ο 48άχρονος Νίκος Μπήτος ως δράστης να πυροβόλησε την 50άχρονη σύζυγό του Μαρία Φασιάνη, με περίστροφο που φέρεται να κατείχε παράνομα, στο πρόσωπο, και στη συνέχεια, να ενήργησε σε βάρος του αυτοχειρία. Οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν πεσμένο μπρούμυτα στον ίδιο χώρο του διαδρόμου έξω από το μπάνιο της μονοκατοικίας στην οποία διέμεναν.

Ωστόσο για τα πραγματικά γεγονότα, με δεδομένο ότι το ζευγάρι ήταν μεταξύ τους στα σπίτι, δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες να περιγράψουν τις συνθήκες και τα όσα προηγήθηκαν πριν πέσουν και οι δύο νεκροί, οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ενώ αναμένεται η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης και η ολοκλήρωση της αυτοψίας στο χώρο.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα στο χώρο, ο χρόνος του εγκλήματος, προσδιορίζεται περίπου στις 06.00-07.00 το πρωί της Πέμπτης (23/01) ώρα που συνήθως ο 48άχρονος Νίκος Μπήτος σηκωνόταν για να ετοιμαστεί για τη δουλειά .

Ο 48άχρονος, διατηρούσε πρατήριο υγρών καυσίμων στο ισόγειο της μονοκατοικίας τους, στη Μακρακώμη, ωστόσο το πρωί (23/01) δεν άνοιξε την επιχείρηση . Οι συγχωριανοί τους ανησύχησαν, γείτονας μπήκε από το παράθυρο, τους βρήκε νεκρούς, αιμόφυρτους και κάλεσε την Αστυνομία. Με κλειδαρά μπήκαν στο σπίτι και εντόπισαν και τους δύο νεκρούς. Από τα ευρήματα της μέχρι τώρα έρευνας των Αστυνομικών της Ασφάλειας Σπερχειάδας, δεν έχουν προκύψει τα κίνητρα του εγκλήματος, ούτε είχαν απασχολήσει το τοπικό Τμήμα για ενδοοικογενειακό ή για οποιοδήποτε λόγο. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης (22/01), περίπου στις 23.30μμ, η Μαρία Φασιάνη είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της, και όπως έχει καταθέσει δεν είχε διακρίνει να την απασχολεί κάποιο πρόβλημα, ούτε της παραπονέθηκε.

Ευαίσθητο και εγκάρδιο άνθρωπο περιγράφουν την 50άχρονη Μαρία Φασιάνη, οι συγχωριανοί της, αγαπητή στην περιοχή και κοινωνική. Βοηθούσε τον σύζυγό της στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε, ενώ η ίδια ζωγράφιζε και κρατούσε το πρατήριο καυσίμων, όταν εκείνος έκανε παραδόσεις και είχε εξωτερικές δουλειές. Σοβαρό και μετρημένο αναφέρουν τον 48άχρονο Νίκο Μπήτο από το Καστρί, οι συγχωριανοί του. Ωστόσο σημειώνουν ότι εμφανιζόταν ιδιαιτέρως ενοχλημένος όταν οι συζητήσεις είχαν σημείο αναφοράς τις οικογένειές τους και από τις δύο πλευρές.  Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ένα θέμα, που αν και δεν έδειχνε να τους απασχολεί ωστόσο τους είχε προβληματίσει, το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά, αν και 20χρόνια παντρεμένοι.

Στον αποκλεισμένο χώρο, αν και κλήθηκε ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας -όπως επισημαίνεται από τους Αστυνομικούς-  δήλωσε αδυναμία να μεταβεί στο χώρο, και για άλλη μια φορά δεν έγινε νεκροψία ούτε αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος. Για τη διενέργεια νεκροτομής μετά την μακροσκοπική εξέταση του χώρου από κλιμάκιο της Ασφάλεια Σπερχειάδας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας πρόκειται το ζευγάρι να μεταφερθεί (αργά το απόγευμα) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών καθώς δεν ενεργούνται πράξεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας καθώς το θέμα που προστάσσεται κατ επανάληψη είναι η αδυναμία διενέργειας νεκροτομών λόγω μη πλήρωσης θέσης νεκροτόμου και για το λόγο αυτό, τα περιστατικά μεταφέρονται σε άλλες πόλεις,  είτε Αθήνα είτε Λάρισα.