Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα- Σε κίνδυνο ζωής τρεις Πυροσβέστες

Ενημέρωση για τα μέτωπα φωτιάς που μαίνονται στην επικράτεια παραχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, Επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός

Σε κίνδυνο ζωής βρέθηκαν ενώ είχαν τεθεί σε επιχειρησιακή ανταπόκριση τρεις Πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς.

Όπως ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό. Τους σώσαμε τελευταία στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφορικά με τον τραυματισμό των τριών Πυροσβεστών.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα και στο βορειοδυτικό και στο βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για τη φωτιά στα Βατερά της Μυτιλήνης ανέφερε ο Επιπυραγός του ΠΣ, ότι έχουν συνδράμουν από αέρος, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ωστόσο τόνισε, ότι υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες» εξήγησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος. «Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία», σημείωσε ο Επιπυραγός τους ΠΣ, Γιάννης Αρτοποιός.

Η έκτακτη ενημέρωση (24/07-18.00) για τις δασικές πυρκαγιές, από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό.