Μαγαζιά με take away ποτά σε πλαστικό ποτήρι και “πάρτυ” εν μέσω απαγορεύσεων λόγων κορωνοϊού

Μαγαζιά σέρβιραν take away ποτά σε μαγαζιά στην Κηφισιά,  στην πλατεία “Δεξαμενής” στο Κολωνάκι και στην πλατεία Βαρνάβα

Στο αναψυκτήριο στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, ύστερα από καταγγελία (05/05) για λειτουργία της επιχείρησης κατά παράβαση των διατάξεων. Με διάθεση ποτών “take away” , σε πλαστικό ποτήρι και χωρίς τη δυνατότητα παραμονής στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν περίπου 14 άτομα, καθισμένοι στα πεζούλια με μαξιλάρια, πίνοντας το ποτό τους και πρόχειρο φαγητό, ενώ στο χώρο ακουγόταν μουσική. Ωστόσο ο συνιδιοκτήτης της Δεξαμενής υποστηρίζει ότι στην επιχείρηση συνολικά κατά την αυτοψία των Αστυνομικών, υπήρχαν 7 άτομα. Με την παρέμβαση της Αστυνομία, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, με την σύλληψη του επιχειρηματία Νεκτάριου Νικολόπουλου, σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα. Το κατάστημα σφραγίστηκε από την αρμόδια Υπηρεσία, για 23 ήμερες, επιβάλλοντας πρόστιμο €5.000 στην επιχείρηση.

Μετά τις αυστηρές συστάσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού

Ανάλογη κατάσταση σε μαγαζιά της εστίασης και στην Κηφισιά. Εξαιρετικά ανήσυχος και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, ενημέρωσε με μήνυμά του τους πολίτες, ότι στην πόλη λαμβάνονται μέτρα, αλλά οφείλουν και ατομικά οι πολίτες  να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τα πάρτι που τις τελευταίες τείνουν να λάβουν συχνότητα “πανδημίας”.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04/05) σε εγκαίνια επιχείρησης με… take away ποτά, στον Βόλο, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες του τοπικού μέσου ενημέρωσης thenewspaper.gr, δεκάδες άτομα επέλεξαν να πάρουν ένα ποτό, την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Επενέβη η Αστυνομία, με τους ενστόλους να κάνουν αυστηρές συστάσεις για την τήρηση μέτρων.

Σε έξι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε όλη τη χώρα (05/05) – σε Αθήνα, Κηφισιά, Λάρισα και Λαμία- προχώρησαν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατά παράβαση των μέτρων για την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης. Από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται πιο άμεση εφαρμογή, το διοικητικό πρόστιμο στους καταστηματάρχες θα ανέρχεται στα €5.000 , σφράγισμα της επιχείρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής και πρόστιμα των €150 στους θαμώνες.