Μαφιόζικη επίθεση-μήνυμα στον δικηγόρο της Super League|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Μαφιόζικη επίθεση… μήνυμα, ήταν σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτή που δέχθηκε ο 46χρονος δικηγόρος .

A.livas“Μήνυμα”, ήταν σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η επίθεση που δέχθηκε ο 46χρονος δικηγόρος Αργύρης Λίβας, λίγο πριν τις 18:00 χθες το απόγευμα, έξω από το γραφείο του στη οδό Οδυσσέως 17 στο Π. Φάληρο.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν την υπόθεση, έχουν προσανατολίσει τις έρευνες στο «άρρωστο», παράνομο και διεφθαρμένο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου, από το οποίο φαίνεται να εκπορεύεται η αιματηρή επίθεση. Εκεί αναζητούν τους «εντολείς» και τους «εκτελεστές» του αιματηρού μηνύματος με αποδέκτη τον 46χρονο δικηγόρο και φυσικά την αφορμή του.
Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αν οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ εύκολα αλλά δεν φαίνεται να ήταν αυτή η επιδίωξή τους αλλά ο εκφοβισμός του.
Ο 46χρονος είναι περιζήτητος δικηγόρος ομάδων της Super League, αλλά και πολλών αστέρων του ποδοσφαίρου. Σε αυτόν προσέφευγαν πρόεδροι ΠΑΕ και γνωστοί ποδοσφαιριστές για να διευθετήσουν δικαστικές τους υποθέσεις, καθώς θεωρείται εξπέρ στο αθλητικό δίκαιο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν στημένους αγώνες και θέματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και θέματα που αφορούν δικαστικές εκκρεμότητες ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και αθλητικούς συλλόγους.
Τελευταία έχει ασχοληθεί με υποθέσεις μεγάλης ΠΑΕ αλλά και με αυτή κρατουμένου αθλητικού παράγοντα για την υπόθεση του «Noor 1». Παλαιότερα εκπροσωπούσε επαρχιακή ομάδα, στην υπόθεση αγώνα της με αθηναϊκή ΠΑΕ το 2013, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ύποπτος από την ΟΥΕΦΑ. Το όνομά του είχε ακουστεί και στην πρώτη «παράγκα» των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2000, όπου συνομιλούσε με πρωταγωνιστές της και υπήρχαν σκιές παρεμβάσεων στον χώρο της διαιτησίας, χωρίς όμως να αποδειχθεί ποτέ κάτι εναντίον του. Τα χρόνια που ακολούθησαν βρέθηκε στο πλευρό ισχυρών παραγόντων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι τον είχαν δίπλα τους σε δύσκολες δικαστικές μάχες.
Το 2011, στον νέο κύκλο των στημένων αγώνων εκπροσωπούσε νομικά παράγοντα ομάδας των νοτίων προαστίων, ο οποίος είχε ποινικές εκκρεμότητες και πρόσφατα ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενος των τριών εγκληματικών ομάδων εκβίασης. Το όνομά του εμπλέκεται και στην υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος με τις κάρτες υγείας ποδοσφαιριστών.
Ο ίδιος ήταν νομικός εκπρόσωπος πολλών αθλητικών σωματείων στην Αττική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα ενώ θεωρείτο από τους πιο δραστήριους νομικούς σε αθλητικές υποθέσεις. Στο παρελθόν έγινε κουμπάρος με γνωστό αθλητικό παράγοντα με τον οποίο στη συνέχεια διαπληκτίστηκε και χάλασε τις σχέσεις του και έκτοτε παραμένουν εχθροί.
Οι δράστες της επίθεσης προσέγγισαν τον 46χρονο όταν εκείνος είχε ανέβει στην μοτοσυκλέτα του και βρισκόταν σε κίνηση. Η μοτοσυκλέτα των δραστών πλεύρισε αυτή του στόχου. Ο συνεπιβάτης τον απώθησε με αποτέλεσμα την πτώση του. Στη συνέχεια κατέβηκε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στα κάτω άκρα. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Έφερε δύο τραύματα στο ένα πόδι και ένα ακόμη στο άλλο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις κάλυκες των 9ΜΜ στον τόπο της επίθεσης, ενώ ερευνούν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών

_____
*του Π.Σπυρόπουλου

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport