Μ.Ο.Δ. Πρέβεζας: Φυλάκιση 6ετών για απόπειρα αποπλάνησης φοιτήτριας σε 40άχρονο.

Καταδίκη 6ετών επέβαλε σε 40άχρονο το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πρέβεζας, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε βάρος 19άχρονος φοιτήτριας εντός φοιτητικής εστία, στα Γιάννινα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38άχρονος τότε Γιαννιώτης- το αδίκημα διαπράχθηκε πριν δυο χρόνια- εισέβαλλε σε θάλαμο της φοιτητικής εστίας Ιωαννίνων και υπό την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να βιάσει μια 19χονη-τότε- φοιτήτρια σε Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Όπως αναπτύχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ο 38άχρονος -τότε- κατηγορούμενος, παρενοχλούσε τη νεαρή φοιτήτρια, όταν υπό την απειλή μαχαιριού εισέβαλλε στο θάλαμο που διέμενε, και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Στις εκκλήσεις της 19άχρονης σε βοήθεια, φοιτητές από γειτονικούς θαλάμους έσπευσαν σε βοήθεια, με το δράστη να εγκαταλείπει την κτηριακής εγκατάσταση. Καταθέσεις φοιτητών, καθώς και η μαρτυρία της φοιτήτριας, τον κατέδειξαν ως δράστη της βίαιης επίθεσης, καθώς όπως προέκυψε, η “δράση” του εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, προς “αναζήτηση συντρόφου” ήταν γνωστή, και συνελήφθη από τους Αστυνομικούς οι οποίοι τον αναζητούσαν.
Σύμφωνα με τον υπερασπιστικό ισχυρισμό που ανέπτυξε,  υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του.
Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πρέβεζας, με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε στον κατηγορούμενο, συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της παραβίασης οικιακής ειρήνης και της παράνομης οπλοφορίας. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport