Μ.Γαβουχίδου: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Στέλεχος του FRONTEX, με όραμα “η Ελλάδα να ακουστεί στην Ευρώπη”!

τ.Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Στέλεχος της Frontex, κατέρεχεται ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, με όραμα “η Ελλάδα να ακουστεί στην Ευρώπη”!

Είναι νέα (ηλικίας 35ετών) γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Μια σύγχρονη γυναίκα δραστήρια και δυναμική. Με εξειδίκευση στον τομέα του Μεταναστευτικου, υπηρέτησε 14χρόνια σε θέσεις ευθύνης, ως Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα, πριν 3χρόνια- (υποχρεωθηκε σε παραιτηση από το Σώμα, καθως το Νομικό πλαίσιο της Ελλαδας για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν επιτρέπει παράλληλη υπηρέτηση, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης για τα στελέχη που υπηρετούν στον FRONTEX.  Σήμερα κατέχει θέση ως Στελεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στη Βαρσοβία.

Στην πιο σημαντική στιγμή της Ελλάδας, στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, η Μαρία Γαβουχίδου, δηλώνει παρούσα και κατέρχεται ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με το νεοϊδρυθέν κόμμα του Σάββα Τσιτουρίδη, των “Ελλήνων Ριζοσπαστών”.

Γνωρίζει το μεταναστευτικό- εκ των έσω- καθώς εργάστηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελλάδας* για τη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών και στη συνέχεια, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό υποστήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαική Υπηρεσία του Frontex. Οπώς τονίζει, “..όλα αυτά τα χρόνια, είδα λάθη και σωστά, όμως δεν υπάρχει πια περιθώριο για άλλα λάθη. Είμαι εδώ σήμερα, με γνώση προτάσεις και αποφασιστικότητα υπηρετώντας τη λογικη και την ενότητα προς το συμφέρον όλων, προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Αγωνόζομαι για την Ελλάδα. Να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη”! αναφέρει το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) και υποψήφια Ευρωβουλευτής Μαρία Γαβουχίδου.

Δεν ψηφίζουμε για τις εσωτερικές μας διαμάχες. Δεν τιμωρούμε Εθνικές πολιτικές. Δεν υποκύπτουμε στην πλύση εγκεφάλου του επικίνδυνου και αδιανόητα στρεβλού μηνύματος ότι η Ευρωεκλογές είναι η Δημοσκόπηση των επικείμενων Εθνικών Εκλογών. Δεν υποτιμουμε την Ευρώπη και το Θεσμό της εκλογής Ελλήνων εκπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο“, τονίζει η νεαρή Αξιωματικός της FRONTEX υπψήφια Ευρωβουολευτής Μαρία Γαβουχίδου.

“Ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε ΝΑΙ στο μέλλον. Τέρμα το Θέατρο!”- Μαρία Γαβουχίου

Όπως επισημάινει στο προεκλογικό σποτ που δημιούργησε για την υποψηφιότητά της, η Μαρία Γαβουχίδου, σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να επιλέξουμε με κριτήρια τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλωνοντας με την ψήφο μας, “ΝΑΙ στην αξιοκρατία. ΝΑΙ στην αλλαγή. ΝΑΙ στους νέους ανθρώπους”. “Ψηφίζουμε.  Και ψηφίζουμε ΝΑΙ στο μέλλον. Τέρμα το Θέατρο!” καταλήγει στο προεκλογικό ΄της μήνυμα

 

Στην ανακοίνωση των υποψηφίων Ευρωνβουλευτών του Συνδυασμού «Έλληνες Ριζοσπάστες» του Σάββα Τσιτουρίδη, επισημάινεται, «Με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες που αναζητούν ελπίδα και σχέδιο για το αύριο, οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» παρουσιάζουμε τη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών μας. Η κατάρτιση αυτής της λίστας έγινε με κριτήριο τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες οι πολίτες αυτοί πορεύονται στη ζωή τους και την πίστη τους στην Προγραμματική Διακήρυξη μας «Για την Ελλάδα που αξίζουμε, στην Ευρώπη που θέλουμε».

Για αυτήν την Ευρώπη και για όλα τα θέματα για τα οποία το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις στη νέα πενταετία οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» παρουσιάζουμε τις θέσεις μας και καλούμε να κάνουν το ίδιο όσοι διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας στις ευρωεκλογές, απορρίπτοντας την ιδιοτελή και αντιευρωπαϊκή άποψη ότι οι ευρωεκλογές είναι απλώς πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές.»

______________________

* Η Μαρία Γαβουχίδου, είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με ειδίκευση στη Στρατηγική Ανθρωπίνων Πόρων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Μιλάει άπταιστα αγγλικά.  Συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του Εθνικού επιχειρησιακού σχεδιασμού ως μέλος της ευρωπαϊκής δημιουργικής και συντακτικής ομάδας για την ανάπτυξη του εργαλείου πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου, και του ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης Συνοριοφυλάκων. Κατά την ενασχόλησή της με τον τομέα της Μετανάστευσης έλαβε εκπαιδεύσεις σε Ευρώπη και Αμερική, και επιπλέον είναι πιστοποιημένη εμπειρογνώμονας σε θέματα διαχείρισης μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια ως ομιλήτρια για θέματα του μεταναστευτικού ενώ έχει συνεργαστεί με Ομολόγους της από Κράτη-μέλη, Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και Υπηρεσίες στα πλαίσια ομάδων εργασίας.