Μ. Χρυσοχοΐδης: “Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους..”

Η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στην ενημέρωση για την εξέλιξη την πανδημίας του Covid19

«Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στις δηλώσεις του (31/10) αναφορικά με τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο ελέγχων των νέων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούργια μέτρα. Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλο που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη», τόνισε εμφατικά ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, ο αρμόδιος Υπουργός, επισήμανε: «Η Αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, ενώ κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί» και υπογράμμισε, ότι όλη η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι στον δρόμο, από τον Αρχηγό μέχρι τον απλό Αστυφύλακα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απεύθυνε έκκληση να προς τους πολίτες, να μην εκλάβουν με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση, «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν», διευκρίνισε και τόνισε: «Η “λυδία” λίθος της αλληλεγγύης, σήμερα, είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα. Γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλέφωνο του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνοια ξεπερνά τα σύνορα. Τον κορονοϊό, όπως προηγουμένως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με την συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».