Μ.Χρυσοχοΐδης: Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα – 102 πυρκαγιές μέχρι σήμερα

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης για να ευχαριστήσει τους Πυροσβέστες, και να ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» επεσήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ειδική αναφορά στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, “στο πρόσωπο του αεικίνητου”, όπως χαρακτήρισε το γενικού γραμματέα, Νίκου Χαρδαλιά.

«Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» σημείωσε Υπουργός, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τριήμερο που περάσαμε για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων πυρκαγιών.

“Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

 

Με αναφορά και στον πολυσυζητημένο  αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί, αλλά και στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που  αντιμετωπίστηκαν μέσα σε ένα μήνα-από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα – καθώς ανέφερε ο Υπουργός εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχα πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εκδηλωθεί 735. Ενδεικτικά μόνο για το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα (12/008), εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές, ανέφερε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες αυτές του Υμηττού, της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα.

 «Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο»

«Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι’ αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα καλά».