“Η πολιτικοποίηση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας, ουδέν κομίζει πολιτικοποιούντας την, ειδικά την ώρα της κρίσης”

Ο απόστρατος πλέον Υποστράτηγος του ΠΣ εχοντας διατελεσει εκπρόσωπος τύπου του Σώματος σε αναδρομή παραθέτει γεγονότα καθώς “η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται” και εξηγεί γιατί οι επιθέσεις που δέχεται ο συνεχιστής του, είναι άστοχες και υποκινούμενες

Ο εα Υποστράτηγος του ΠΣ Γιάννης Σταμούλης, με δημόσια τοποθέτηση του, αναφέρεται στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, Επιπυραγό Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος εκ της θέσεως του βρέθηκε να δέχεται «πυρα» σε δημοσιεύματα.

Οπως εξηγεί ο εα Ανώτατος Αξιωματικός του ΠΣ, «Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται. Σαν εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, το μακρινό 2007, στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, εν μέσω της σκληρής πολιτικής καπήλευσης της καταστροφής, είχα δεχθεί επίθεση (και προσωπική) για την παρουσίαση της επιχειρησιακής δράσης του Π.Σ. που συνίσταται αποκλειστικά σε στοιχεία του φορέα που εκπροσωπούσα.

Μερικές δεκαετίες μετά, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται στο πρόσωπο του καλού συναδέλφου, σημερινού εκπροσώπου τύπου του Π.Σ. που πραγματικά σε μια απαιτητική και 24ωρη καθημερινότητα, παρουσιάζει απλά τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελώντας το χρέος της λογοδοσίας του φορέα, αλλά υποστηρίζοντας και την επιχειρησιακή πλευρά της επικοινωνίας με χρηστικές πληροφορίες.

Η πολιτικοποίηση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας, ουδέν κομίζει στους πολιτικοποιούντας την, ειδικά την ώρα της κρίσης. Τόσα χρόνια μετά… πρέπει να έχει γίνει κατανοητό….»