Λουτράκι: Ολονυχτία για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που “ανοιξε” στο μέτωπο- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ολονύχτια επιχείρηση στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται για τους Πυροσβέστες και τα κλιμάκια εθελοντών στο Λουτράκι Κορινθίας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε (14/09-15.58) στην περιοχή της Περαχώρας στο Λουτράκι Κορινθίας, παραμένει σε εξέλιξη με πολλά διάσπαρτα μέτωπα σε λοφώδη και δύσβατη περιοχή.

Στην Κορινθία έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Συμφωνα με την ενημέρωση της Πυρσβεστικής, οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Η φωτιά δεν κατευθύνθηκε προς την πόλη όμως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν για μεγάλο μέρος της ημέρας προκαλούν έδωσαν έκταση στην πυρκαγιά.

ΦΩΤΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ_ΔΑΣΙΚΗ_ΝΥΧΤΑ

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε νωρίτερα η μονή η του Οσίου Παταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου. Απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά καθώς στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα, περιλαμβανομένων οκτώ πεζοπόρων τμημάτων.Συνδράμουν επίσης τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δύσβατοι λόφοι και η χωρίς χάραξη δρόμων περιοχή, δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Έως την δύση του Ηλίου πτήσεις επιχειρούσαντέσσερα Καναντέρ, δύο Πεζετέλ και έξι ελικόπτερα, ενώ και ο συντονισμός της κατάσβεσης προς το ΣΕΚΥΠΣ γινόταν από συντονιστικό ελικόπτερο.Τα εναέρια που είχαν μεταβέι στην περιοχή από την πρώτη αναγγελία της φωτιάς, αποσύρθηκαν (14/09-20:00) λόγω σκότους, χωρίς ωστόσο να έχουν επιχειρήσει στο έργο κατάσβεσης, με στοχευμένες ρίψεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μέτωπο φωτιά ξέσπασε και στις (14/09-17:00)και στις Κεχριές Κορινθίας, σε αγροτική έκταση, δεν απείλησε σπίτια και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχείρησαν 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο αεροπλάνα ψεκασμών τύπου Πεζετέλ.