Εξάρχεια: Καταδρομική σε βαρος των ΜΑΤ στη Χ.Τρικούπη

Σε 16προσαγωγες προχώρησαν τα πληρώματα της ΕΛΑΣ σε αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών της καταδρομικης με μολώτοφ σε βάρος διμοιρίας.

Οργανωμένη ομάδα περίπου 50ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κρανη, ενήργησαν καταδρομικη επίθεση (14/09-15.30) σε βαρος της στατικής διμοιριας στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη με  ανθρωποκτονο προθεση καθώς εριψαν κατά των Αστυνομικών εμπρηστικές μολωτοφ και πέτρες.

Η άμεση ανταπόκριση και αντίληψη της κίνησης των ταραξιών από τη διμοιρία απέτρεψε τραυματισμούς στο ένστολο προσωπικό ή φθορές στον υπηρεσιακό εξοπλισμό.

poreia-500

Με συνδρομή από τις δυνάμεις και τα πληρώματα του κεντρου πόλης 16ατομα προσήχθησαν και εξεταζοναται για συμμετοχή στην επίθεση κατά της διμοιρίας, καθώς μόλις είχε ολοκληρωθεί η πορεία αντιεξουσιαστών – Με συμμετοχή περίπου 1500 άτομα του χώρου (14/09-12.00) από τα Προπύλαια.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας, λόγω ης πορείας

Οργανωμένες ομάδες του χώρου και αλληλέγγυοι είχαν απευθύνει κάλεσμα από διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως διαμαρτυρία για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια.