Λιβαδειά: Σύγκρουση βαγονέτου μηχανής με αμαξοστοιχία που ακινητοποιήθηκε λόγω χιονιά- Έντεκα τραυματίες εκ των οποίων μία ανήλικη

Σιδηροδρομικό ατύχημα με σύγκρουση βαγονέτου που κλήθηκε να απεγκλωβίσει αμαξοστοιχία ακινητοποιημένη λόγω χιονιά σε απομονωμένο σημείο του σιδηροδρομικου δικτύου στο ύψος της Βοιωτίας

Η αμαξοστοιχία Intercity54 είχε ακινητοποιηθεί (24/01-20.00) στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βοιωτίας, μεταξύ Τιθορέας και Λιβαδειάς, λόγω της κακοκαιρίας. Στο σημείο κλήθηκε βαγονέτο εκχιονιστική μηχανή από το σταθμό της Οινόης για να ριμουλκήσει τους συρμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, επιχειρήθηκε η αποκόλληση της αμαξοστοιχία, όταν – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- προσέκρουσε στα βαγόνια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός, ένας εργαζόμενος σοβαρά και έντεκα επιβαίνοντες εκ των οποίων ένα 9χρονο κορίτσι.

Όπως έγινε γνωστό από την τραινΟΣΕ, η αμαξοστοιχία είχε ακινητοποιηθεί και παρέμενε χωρίς ρεύμα με τους επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στην παγωνιά. Στο σημείο μετέβησαν 32 Πυροσβεστες με έξι οχήματα ενω κλήθηκαν για επιχειρησιακη συνδρομή ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία σε απεγκλωβίσμο των τραυματιών και των επιβαινοντων.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ για τα ακριβή αίτια του σιδηροδρομικου ατυχήματος θα διενεργήσει προανάκριση.

Η αμαξοστοιχία Intercity54 ρυμουλκηθηκε στο σταθμό της Δαύλειας . Οι επιβάτες θα συνεχίσουν μέχρι το Λιανοκλάδι και με λεωφορεία θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για διανυκτέρευση.