Λιβαδειά: Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ κατήγγειλε το Διοικητή του

Μήνυση σε βάρος του διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς κατέθεσε αρχιφύλακας της Υπηρεσίας, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Στην Εισαγγελια Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλλε τον Αύγουστο, μηνυτήρια αναφορά Αρχιφύλακας της Τροχαίας Λιβαδειάς κατά του Διοικητή της Υπηρεσίας του Νικόλαου Μαλέρδου.

Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων «εργασιακό εκφοβισμό» από την πλευρά του διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς με «εκδικητικά» χαρακτηριστικά, καθώς ο αρχιφύλακας είχε προσπαθήσει, όπως αναφέρεται, να αναδείξει τον «εργασιακό εκφοβισμό» που υφίσταντο τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Διοικητής της Τροχαίας Λιβαδειάς ζήτησε με έγγραφο του (09/05) να εξετασθεί από υπηρεσιακό Ψυχίατρο, ο αρχιφύλακας, με μεταγωγή στα Πολυιατρεια της ΕΛΑΣ, συνοδεία πληρώματος και περιπολικού. Όπως ανέφερε το αίτημα του Διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς ο αρχιφύλακας μεταξύ άλλων είναι «απόμακρος», «επιθετικός», «εμφανίζει αίσθημα θλίψης, άγχος αλλά και μειωμένη απόδοση». Ισχυρισμοί που ο αρχιφύλακας στη μήνυσή του υποστηρίζει ότι είναι «ψευδείς και συκοφαντικοί», επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του.

Όπως σημειώνεται ο  ψυχίατρος που εξέτασε τον αρχιφύλακα έκρινε οτι «τίποτα το αξιόλογο ως προς κάποια πάθηση», δεν εντοπίζεται στον εξεταζόμενο και το στέλεχος της ΕΛΑΣ στη συνέχεια κινήθηκε νομικά.

«Προσβλητική και μειωτική»

Η μήνυση του ο αρχιφύλακας  καταγγέλλει ότι τον περασμένο Μάιο ενημερώθηκε τηλεφωνικά να μεταβεί στην Τροχαία Λιβαδειάς προκειμένου να του «αφαιρεθεί το υπηρεσιακό του όπλο» καθώς ο διοικητής της Υπηρεσίας του είχε εκδώσει υπηρεσιακή για να εξεταστεί από υπηρεσιακό ψυχίατρο και μεταφορά του με περιπολικό στα κεντρικά ιατρεία της αστυνομίας στην Αθήνα. Διαδικασία την οποία ο αρχιφύλακας χαρακτηρίζει στη μήνυσή του «προσβλητική και μειωτική».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο ψυχίατρος μετά το πέρας της συνέντευξης προφορικά ενημέρωσε τον Αρχιφύλακα οτι «δεν βλέπει τίποτε το αξιόλογο ως προς κάποια πάθηση και ότι θα συνέχιζε κανονικά τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του, κρίνοντάς τον ικανό να φέρει όπλο», ενώ ενημέρωσε και την Υπηρεσία του εγγράφως για την αξιολόγηση του στελέχους της ΕΛΑΣ.

Οπως καταγγέλλει στη μήνυσή του ο αρχιφύλακας, η παραπομπή του σε ψυχίατρο έγινε για «καθαρά εκδικητικούς λόγους», επειδή είχε προσπαθήσει να αναδείξει τον «υπηρεσιακό εκφοβισμό» τον οποίο ασκούσε ο Διοικητής της Τροχαίας Λιβαδειάς τόσο στον ίδιο όσο και στους συναδέλφους του.

Στη μήνυση του, ο αρχιφύλακας αναφέρει οτι τον περασμένο Ιούνιο υποβλήθηκαν συνολικά επτά αιτήσεις (έξι αστυνομικών και ενός πολιτικού υπαλλήλου) για μετάθεση από το τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς. «Εχω καταρρακωθεί ψυχολογικά και εγώ και οι συνάδελφοί μου, οι πολίτες της μικρής μας πόλης που έμαθαν αλλά και γνωρίζουν. Φοβάμαι καθώς δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτή η εκδικητικότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων στη μήνυση τού το στέλεχος της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην Τροχαίας Λιβαδειάς.