Α.Λιόσια: Επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς στο ΑΤ, συγγενείς Ρομά στην αναγγελία θανάτου του- Εννέα τραυματίες στο 401ΓΣΝ

Τραυματίες στο 401ΓΣΝ μεταφέρθηκαν οι εννέα Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ, ύστερα από επίθεση σε βάρος τους από εξαγριωμένους Ρομα συγγενείς κρατούμενου ο οποίος κατέληξε απο παθολογικά.

Έξω από το Τμήμα των Άνω Λιοσίων, Ρομά συγγενείς 64άχρονου κρατουμενου- συνελήφθη (12/12) για κλοπές- και παρέμενε για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, στο κρατητήριο. Το πρωι (13/12) ο 64άχρονος Ρομά, αισθάνθηκε αδιαθεσία, και λίγη ώρα αργότερα κατέληγε από παθολογικά συνφωνα με την ιατρική γνωμάτευση στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Συγγενείς – Ρομά- του 64άχρονου συγκεντρώθηκαν (13/12-18.00) φωνάζοντας και ενεργώντας επιθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα, επέρριπταν ευθύνες για το θάνατό του, στους Αστυνομικούς. Στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις και Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι δέχθηκαν βίαια επίθεση σε βάρος τους απο τους Ρομά.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε εννεα (9) τραυματίες Αστυνομικοί  – ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ -ενώ φθορές προκάλεσαν οι Ρομά με πέτρες και λοστούς και σε υπηρεσιακό όχημα. Οι τραυματίες Αστυνομικοί εκτος κινδύνου ζωής, μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝ.