Λήμνος: Μετέφερε κοκαΐνη, σε βαζάκι με ρίγανη, μέσα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου- Ο “Ράντο” μύρισε τα ναρκωτικά

Επιχείρησε να μεταφέρει κοκαΐνη, από το Λιμάνι του Λαυρίου, με το όχημά του ως ασυνόδευτο στο πλοίο της γραμμής, και συνελήφθη στο Λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο από κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού

Πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μύρινας, ανέφερε την προσπάθεια παράνομης μεταφοράς ναρκωτικών από κάτοικο της Λήμνου, με το όχημά του στο πλοίο της γραμμής, από το Λιμάνι του Λαυρίου. Το όχημα ως ασυνόδευτο θα ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής, από το λιμάνι του Λαυρίου τη Δευτέρα (21/03), λόγω απαγορευτικού με το ”Aqua Blue” να αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης (24/03-06.00) με κατάπλου στο λιμάνι της Μύρινας το απόγευμα της ίδιας ημέρας (24/03-16.00). Τρία στελέχη της ΠΟΔΙΝ Ραφήνας μαζί με τον ιχνηλάτη ”Ράντο” εντόπισαν το όχημα στο γκαράζ του πλοίου, και σε έρευνα ο σκύλος έδωσε ένδειξη για την απόκρυψη της κοκαΐνης, η οποία εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου, σε γυάλινο βαζάκι με ρίγανη .

Το όχημα τέθηκε υπό επιτήρηση, από  τα στελέχη της ΠΟΔΙΝ μαζί με το ”Ράντο” και το συνοδό του, έγινε ελεγχόμενη μεταφορά στο Λιμάνι της Μύρινας. Κατά τον κατάπλου του ”Aqua Blue” στη Λήμνο, εμφανίστηκε ο 40χρονος κάτοικος του νησιού ο οποίος είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στο νησί, για να παραλάβει το όχημα και συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε στο Λιμεναρχείο Μύρινας, η ποσότητα ναρκωτικών (κοκαΐνης) που κατασχέθηκε σε “βράχο” ήταν βάρους 60g.  Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε το πρωί της Παρασκευής (25/03) στον Εισαγγελέα.

Το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μύρινας, έχει εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά επιτυχιών σε εντοπισμό παράνομης διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Λήμνου, ενώ πρόσφατα η Δίωξη Ναρκωτικών της Υπηρεσίας, είχε προχωρήσει στη σύλληψη ζευγαριού στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου,  σε προσπάθεια παράνομης μεταφοράς 250gr ηρωίνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μύρινας Λήμνου και της Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.