Α.Λύτρας για την υπόθεση θανάτων των τριών αδελφών στην Πάτρα: «Κανιβαλισμός και ανθρωποφαγία σε βάρος της μητέρας»

Λάβρος κατά των όσων διακινούνται και αναπαράγονται για τα αίτια θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας από την Πάτρα, και τους θανάτους των τριών αδελφών ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις αρμόδιες Αρχές

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (24/03), ο νομικός συμπαραστάτης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, έκανε λόγο για «κανιβαλισμό» αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτων των τριών αδελφών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, «η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε και ακούτε, ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενά της που αναπαράγονται, δεν ισχύουν» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε, «Μιλάω για τον κανιβαλισμό. Για την ουσία της υπόθεσης, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος».

Συνεχίζοντας, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε ότι πρέπει να επέμβει και το ΕΣΡ, ενώ τόνισε πως «υπάρχει ένας δημοσιογραφικός κανιβαλισμός, με πράγματα που δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως ότι το τρίτο παιδί έφαγε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Υπάρχουν και “μάρτυρες” που εμφανίζονται και δεν έχουν καμία σχέση με το ζευγάρι, ότι είναι φίλοι τους και κάνουν δηλώσεις».

Α.Λύτρας: «Δεν έχουμε καν κατηγορούμενο»

Ο Απόστολος Λύτρας ήταν απόλυτο καθώς σημείωσε για την υπόθεση της Πάτρας πως κάποιοι θα λογοδοτήσουν, «σας δίνω τον λόγο μου», και επισήμανε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «ανθρωποφαγία», καθώς «δεν έχουμε καν κατηγορούμενο στην υπόθεση, δεν μιλάμε καν για τεκμήριο αθωότητας».

Για τη μητέρα των τριών κοριτσιών είπε πως δέχεται υβριστικά μηνύματα και ότι «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της. ”Φόνισσα” τη λένε, ”εγκληματία” τη λένε, ότι ”σκότωσε τα παιδιά της” λένε». Σε ονοματική αναφορά στον πανελίστα ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, διευκρίνισε, ότι «είναι πρόεδρος της (ιδιωτικής) εταιρείας του, όχι πρόεδρος των ιατροδικαστών», ο οποίος έκανε λόγο για μη ασφυκτικό θάνατο (για την Τζωρτζίνα), «ήδη το διάβασα, ότι όλοι δεν μίλαγαν για ασφυξία. Θα τρελαθούμε!», επισήμανε.

«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις» είπε ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας, που δεν “φωτογραφίζεται” πουθενά, μου μετέφερε ότι η σύζυγός του πρόκειται για μια εξαιρετική μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Εδώ προσπαθούν να βγάλουν αυτή τη γυναίκα ότι δεν αγαπούσε τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό Μέσο ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους, γιατί έπινε καφέ».

«Αν υπάρξει κατηγορούμενος θα το δούμε τότε. Περιμένουμε από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, αυτούς που έχουν δει και εξετάσει τα παιδιά -και όχι από όσους έχουν δει φωτογραφίες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Από αυτούς περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.