Λιμάνι Πειραιά: Κατέπλευσε το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.172 λαθρομετανάστες

Κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος με έντονη παρουσία στον προβλήτα που κατέπλευσε το «Ελευθέριος Βενιζέλος, για την ομαλή αποβίβαση και αναχώρηση των επιβαινόντων από το λιμάνι του Πειραιά.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΝΑΣ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΝΑΣ

Στην πύλη Ε-1 στο Λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε (21/08-19.30) το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουνε αναγνωριστεί ως πρόσφυγες.
Ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία, προκειμένου οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν λάβει την προσωρινή παραμονή, ώστε να ταξιδέψουν, μεταφέρθηκαν στο σταθμό του τρένου και του προαστιακού. Αρκετοί κινήθηκαν προς τον σιδηρόδρομο του ΟΣΕ, προκειμένου να επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τα βόρεια σύνορα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτριας εταιρεία, το πλοίο αναμένεται να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, και θα αναχωρήσει (21/08-22.30) για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο από όπου θα παραλάβει λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί ως πρόσφυγες από τη Συρία.
Το πλοίο θα καταπλεύσει και πάλι στον Πειραιά ενώ αναμένεται να ταξιδέψει με νέο δρομολόγιο για τη Μυτιλήνη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport