Λιμανάκια, Βουλιαγμένης: Δύτες εντόπισαν το klv της εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου (ΦΩΤΟ)

Δύτες εντόπισαν στο βυθό της Βουλιαγμένης, σε προπονητική κατάδυση, το πολεμικό τυφέκιο που έφεραν οι δράστες της εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου .

upl5a9192e51e002
Το όπλο του εγκλήματος – το πολεμικό τυφέκιο -της εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου στη φονική ενέδρα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Θάνου Σωτήρη στη RealNews.
Ήταν πριν από ένα μήνα  το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στη θάλασσα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όταν δύτες σε προπονητική κατάδυση εντόπισαν το πολεμικό τυφέκιο .

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δύτη, ο οποίος εντόπισε το όπλο στο βυθό, η αρχική του σκέψη – χωρίς να έχει προσεγγίσει- ήταν ότι, υποβρύχιος ψαράς έχασε το ψαροτούφεκό του. Ωστόσο μόλις το έπιασε, και το ανέσυρε διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυτόματο πολεμικό τυφέκιο, Kalashnikov AK-47 των 7.62mm
upl5a9192dad1edc

Άμεσα επικοινώνησαν με το Λιμενικό και παρέδωσαν το όπλο, καθώς όπως διακρίβωσαν κι έχουν καταθέσει, δεν υπήρχε διάβρωση του πολεμικού τυφεκίου, κατάσταση που οδήγησε το συμπέρασμα ότι δεν παρέμεινε πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο επικοινωνία μεταξύ των Υπηρεσιών, υπηρξε καθυστέρηση στη μεταφορά του όπλου στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Με την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης, ωστόσο, ταυτοποιήθηκε ως το Kalashnikov με το οποίο εκτέλεσαν το Βασίλη Στεφανάκο.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης από Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν οτι από ευρήματα και την αξιολόγηση βιντεοληπτικού υλικού, στην Ασφάλεια Αττικής, έχουν καταλήξει στην εκτίμηση των υπόπτων οι οποίοι αποτυπώνονται ως εκτελεστές του Βασίλη Στεφάνου, ωστόσο η απόδειξη και αδιάσειστη ταυτοποίηση των φυσικών αυτουργών, στη διαλεύκανση της υπόθεσης, μένει να αποδειχτεί.

Αναζητήσεις για την κλεμμένη μοτοσικλέτα, με την οποια οι δράστες διέφυγαν από τη σκηνή εγκλήματος

Όπως επισημαίνεται από Ανωτατο Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ από την εξέταση του όπλου, δεν προκύπτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, λόγω της παραμονής του μέσα στο νερό, που να αποκαλύπτουν στοιχεία της ταυτότητας των δραστών. Ωστόσο οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
_____________

* Στοιχεία και φωτό από το boatfishing.gr