“Λευκή άρτος”: “Ερωτεύτηκα στριπτιζέζ και έμπλεξα”

Ο έρωτας.. η Ρουμάνα χορεύτρια συντροφός του.. τα στριπτιτζάδικα.. και τα “μπλεξίματα” υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιΐων, προκάλεσαν την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα σωματεμπορίας, το οποίο φέρεται ως βιτρίνα να είχε την αλυσίδα φούρνων, και εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία ” λευκή άρτος”.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο βασικός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης της αλυσίδας αρτοποιΐας, Α.Γιαννακόπουλος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι ταξίδεψε στη Ρουμανία και «ερωτεύθηκα μια στριπτιζέζ». Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, «την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι άνοιξα για εκείνη τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την off shore εταιρεία;
Κατηγορούμενος: Έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου
Πρ: Οι κοπέλες τί έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το απλό και τί το σπέσιαλ;
Κατ: Κυρία πρόεδρε πώς να σας πω…
Πρ: Μη διστάζετε. Είστε ένα επιχειρηματίας της νύχτας. Μην ντρέπεστε. Ένα επάγγελμα είναι κι αυτό.
Κατ: Το απλό χορεύει η κοπέλα, το σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της.
Πρ: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;
Κατ: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας.
Πρ: Πόσες κοπέλες είχατε;
Κατ: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει. Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.
Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις Αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;
Κατ: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά.

«Παρθεναγωγείο»
Αντίστοιχο ισχυρισμό επικαλέστηκε και ο συγκατηγορούμενος αδελφός του Π. Γιαννακόπουλος., που μάλιστα επικαλέστηκε και τον ανταγωνισμό άλλων συναδέλφων του, ενώ τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι εργαζόμενοι δύο καταστημάτων strip show και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν ως χορεύτριες. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο η πρόεδρος τους δικαστηρίου απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους, παρατήρησε: «τελικά παρθεναγωγείο ήταν».
Τα αδικήματα που ερευνά το δικαστήριο είναι ανάμεσα σε άλλα: εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στις συλλήψεις. Όπως ανέφεραν, οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Απριλίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport