Λέσβος: Υπηρεσία στο Μαυροβούνι, με στεγανοποίηση … εφημερίδες για την απορρόφηση του νερού της βροχής.. (φωτο)

Παρά τη διάθεση νέων περιπολικών από τον εξυγχρονισμένο και διαφημισμένο στόλο της ΕΛ.ΑΣ στη ΔΑ Λέσβου, οι Συνοριοφύλακες στο ΚΥΤ στη θέση Μαυροβούνι, συνεχίζουν τις στατικές σε απαρχαιωμένα περιπολικά

Με υπηρεσιακή διάθεση εκτελούν υπηρεσία στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στη θέση Μαυροβούνι της Λέσβου και είναι αναγκασμένοι να βρίσκουν πατέντες για να παραμένουν στεγνοί όταν βρέχει καθώς τα οχήματα που τους διαθέτει η υπηρεσία, είναι απαρχαιωμένα, με το ένστολο προσωπικό να αναγκάζεται να στεγανοποιεί τα παράθυρα με … εφημερίδες.

Σκωπτικό το σχόλιο που παραθέτουν οι υπηρετούντες, για να “διασκεδάσουν τις εντυπώσεις”, «Φυσικά και δεν έχουν ανάγκη να μάθουν τα νέα από εφημερίδες, τα νέα παιδιά Συνοριοφύλακες και οι λοιποί συνάδελφοι στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου. Αλλά για απορρόφηση του νερού της βροχής μια χαρά είναι »….

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως είχε αναδείξει το NantiaReport.gr, οι ένστολοι της ΔΑ Λέσβου σε περιπολία στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, είχαν προχωρήσει σε αυτοσχέδια κατασκευή με .. σακούλες στα παράθυρα του υπηρεσιακού οχήματος, για να αποφεύγουν την έκθεση στη βροχή και το κρύο καθώς τα υπηρεσιακά οχήματα που διατίθεται για τις υπηρεσιακές ανάγκες των στατικών δυνάμεων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι υπηρετούντες,  είναι διαλυμένα.