Λέσβος: Όχημα ΜΚΟ έφερε κλεμμένες πινακίδες του ΕΣ και ασυρμάτους

Μια ύποπτη υπόθεση εξετάζουν στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ με εμπλοκή οχήματος ΜΚΟ που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε πρόσβαση σε δομές και λαθρομετανάστες

Τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα χωρίς Κυβερνητικό έλεγχο και σχετική ενημέρωση για τους σκοπούς που επιτελούν  ερευνούν στελέχη της Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Ήταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (10/02) όταν πλήρωμα υπηρεσιακού οχήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, στην περιοχή της Κρατήγου κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο τυπικού ελέγχου, σε όχημα τύπου van, διαπιστώθηκε ότι έφερε δεύτερες πινακίδες κυκλοφορίας κάτω από τις εμφανείς πινακίδες με ένδειξη του “ΕΣ”. Σε εσωτερικό έλεγχο κατασχέθηκε ασύρματος και άλλα υλικά και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Το όχημα ανήκει σε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Λέσβο, σε στις δομές “υποδοχης” λαθρομεταναστών. Άμεσα ενημερώθηκε η Υπηρεσία Πληροφοριών και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής συμμετέχει στη διερεύνηση της υπόθεσης.