Λέσβος: Ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ και προπονητής βόλεϊ βίασε 14χρονη και ασελγούσε σε άλλες ανήλικες αθλήτριές του

Ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ και προπονητής βόλεϊ προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις με μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου και από τον Μάιο του 2022, μέσα από προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη

Ο 53χρονος αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Λέσβου, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συνελήφθη (29/07) με ένταλμα σύλληψης της Τακτικής Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικους», «κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις» και «προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους» καθώς από τον Ιανουάριο (2022) είχε κατ επανάληψη προβεί σε πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Αρχικά οι γονείς και η ανήλικη υπέβαλλαν (22/07) στην Ασφάλεια Μυτιλήνης καταγγελία σε βάρος του αστυνομικού στο επάγγελμα και προπονητής βόλεϊ καθώς φέρεται να «ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη». Από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο 53χρονος αρχιφύλακας συνελήφθη (28/07) , ενώ εξετάστηκε παρουσία πραγματογνώμονα- ψυχολόγου η 14χρονη μαθήτρια. Όπως φέρεται να κατέθεσε, είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι προπονήσεις βόλεϊ σε τοπική ομάδα, με προπονητή τον 53χρονο αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ και οι γονείς της όπως και γονείς άλλων αθλητριών, αντίστοιχης ηλικίας, τον είχαν εμπιστευθεί να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τις ανήλικες αθλήτριές του μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεών τους .

Ο 53χρονος αρχιφύλακας- προπονητής αρχικά θώπευε την ανήλικη στο μηρό, μέσα στο όχημά του, και κατά τη διαδρομή  την οποία μετέφερε πάντα τελευταία στο σπίτι της. Από το Φεβρουάριο (2022), θώπευε μετά από κάθε προπόνηση τη μαθήτρια στο στήθος και στα γεννητικά όργανα ενώ μιλούσε στην ανήλικη με προκλητικές εκφράσεις . Τους δύο τελευταίους μήνες, ο αρχιφύλακας- προπονητής  είχε ζητήσει επανειλημμένα από τη μαθήτρια , με πιο πρόσφατη την προηγούμενη της καταγγελίας σε βάρος του, να προβεί σε στοματικό σεξ εντός του οχήματός του. Ενώ στις αρχές του μήνα, ο 53χρονος οδήγησε τη 14χρονη σε απομονωμένη και σκοτεινή τοποθεσία, την αποβίβασε από το όχημά του, της κατέβασε το σορτσάκι και το εσώρουχό της και τη βίασε με την ανήλικη να του ζητάει επανειλημμένα να σταματήσει και εκσπερμάτισε στο χώμα.

Το προφίλ στα ψευδή στοιχεία που είχε καταρτίσει ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ

Από την προανάκριση, προκύπτει για τον αρχιφύλακα- προπονητή, ότι «τον Φεβρουάριο του 2022,  της έστελνε μήνυμα μέσω εφαρμογής από το προφίλ με “ψευδώνυμο” και είχε αναπτύξει καθημερινή επικοινωνία με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ την πίεζε να του αποστείλει βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο». Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήταν πολύ εκδηλωτικός με όλα τα κορίτσια της ομάδας και πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα στο όχημά του, άγγιξε στους μηρούς σε άλλη ανήλικη, όπως εκμυστηρεύτηκε στη 14χρονη.

Η μητέρα της ανήλικης εντόπισε (26/07) στο κινητό της 14χρονης συνομιλία στην εφαρμογή με το “ψευδώνυμο ” προφιλ και διέκρινε πίεση για αποστολή άσεμνου υλικού, και σύμφωνα με τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, ο αστυνομικός προπονητής της, «τη θώπευε επανειλημμένα στους μηρούς της, ενώ από όσο δε ήταν σε θέση να γνωρίζει, η κόρη της δεν έχει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή». Φέρεται να κατέθεσε ότι ο  αρχιφύλακας και προπονητής της κόρης της, είχε δηλώσει πρόθυμος και είχε αναλάβει να επιστρέφει τις ανήλικες αθλήτριές του μετά την προπόνηση , ενώ παράλληλα άφηνε την κόρη της τελευταία.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου να παραπεμφθεί εν συνεχεία ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία ολική άρση του απορρήτου για το σύνολο των ψηφιακών πειστηρίων καθώς και έκδοση διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων του 53χρονου Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα θύματα από τη δράση του.