Μετάλλια από την αστυνομικό Μελπομένη Παπαδημητρίου στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Στο «World Police and Fire Games» που διεξάγεται στην Ολλανδία, δύο μετάλλια έλαβε αθλήτρια- αστυφύλακας στην κολύμβηση και ανέβηκε στο βάρθο

Η 21χρονη αστυφύλακας Μελπομένη Παπαδημητρίου υπηρετούσα στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, έλαβε χρυσό και αργυρό στα 200 μ. και 100 μ. ελεύθερο – αντίστοιχα- κολύμβησης στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών (“WPFG 2022”). Πρώην κολυμβήτρια του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου (ΟΕΑ/ΝΑΒ ), με συμμετοχή σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε διεθνές meeting Κολύμβησης.

«Κολυμπάω από έξι ετών. Ανήκα στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και συνήθως έκανα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων: Από 400 μέτρα μέχρι 1.500 ελεύθερο και είχα διακρίσεις, φτάνοντας στις οκτώ καλύτερες στην Ελλάδα στην κατηγορία μου. Στην Ολλανδία δοκίμασα για πρώτη φορά στο 100άρι και στο 200άρι. Ξεκίνησα με το αργυρό μετάλλιο την Κυριακή που μας πέρασε στα 100 μέτρα ελεύθερο και την περασμένη Τρίτη πήρα το χρυσό στα 200 μέτρα ελεύθερο. Από ελληνικής πλευράς, είμαι η μοναδική κολυμβήτρια που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους αγώνες», δήλωσε η Βολιώτισσα αστυνομικός

«Συναντάς αστυνομικούς και πυροσβέστες απ’ όλον τον κόσμο. Σχεδόν όλοι είναι πρώην αθλητές. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα μεταξύ των διαγωνιζομένων. Για παράδειγμα, στην πισίνα συνάντησα συναδέλφους που πάνω απ’ όλα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, δίχως να σκέφτονται μόνο ποιος θα τερματίσει πρώτος. Σε κάθε περίπτωση, βίωσα μια εμπειρία που θα θυμάμαι για πάντα» ανέφερε η αστυνομικός η οποία συμμετέχει με την ελληνικής αποστολής στο WPFG 2022.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της νεαρή αστυνομικού, καθώς στους αγώνες συμμετέχουν σε 63 αθλήματα περισσότεροι από 10.000 διαγωνιζόμενοι οποίοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας από 70 διαφορετικές χώρες, στη διοργάνωση που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (22/07)  και ολοκληρώνονται αύριο (31/07) στο Ρότερνταμ.