“Δύσκολη νύχτα απόψε. Στιγμές έντασης κ αγωνίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές κ μετά αποτρόπαιες εικόνες”

..” 4-5 με κίνδυνο ζωής σβησανε την φωτιά κ κατορθωσανε να σωσουνε αυτούς που σώσανε κ αποτρεψανε να επεκταθεί η φωτιά σε διπλανές σκηνές γεμάτες με οικογένειες με μικρά παιδιά”..

“Δύσκολη νύχτα απόψε από κάθε άποψη. Δεν βλέπεις κάθε μέρα καμένους συνανθρώπους σου κ ειδικά μικρά παιδιά. Στιγμές έντασης κ αγωνίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές κ μετά αποτρόπαιες εικόνες.

Δεν θα σταθώ στα πολιτικά ή σε αλλες χιλιοειπωμενες απόψεις γύρω από το μεταναστευτικό, απλά δεν μπορώ. Θα πω όμως ως πρώτος που επιλυφθηκε σε ένα δύσκολο συμβάν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συναδέλφους.

Μπράβο στους 4-5 που με κίνδυνο ζωής σβησανε την φωτιά κ κατορθωσανε να σωσουνε αυτούς που σώσανε κ αποτρεψανε να επεκταθεί η φωτιά σε διπλανές σκηνές γεμάτες με οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μπράβο στους συναδέλφους που δρασανε γρήγορα κ αποτελεσματικα κ μεταφερανε τους κρατούμενους χωρίς να κινδυνέψει ζωή τους.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους των διμοιριων που προστατευσανε κ την δικιά μας ζωή κ τέλος συγχαρητήρια στους αξιωματικούς που ήταν δίπλα μας απόψε.

Επειδή πολλοί θα βγούνε να κατηγορήσουν την αστυνομία για τα ότι έγινε στην Μόρια, τους προλαβαίνω κ λέω ότι με βάση τα καθήκοντά της, τον αριθμό των αστυνομικών που έχει, το μέγεθος των ατόμων που έχει να διαχειριστεί αλλά κ την ένταση των επεισοδίων δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα επεισόδια θα πρέπει να αναζητηθουν αλλού”.

____________

* Νίκος Μπαλούρδος, Συνοριακός Αρχιφύλακας, ΠΟΣΥΦΥ