Λέσβος: Επιχείρηση Ε.Υ.Π. και Αντιτρομοκρατικής στην εξάρθρωση δουλεμπορικου κυκλώματος

Αστυνομική επιχείρηση στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος δουλεμπόρων στη Μυτιλήνη. Συνελήφθησαν 10 δουλέμποροι ως μέλη του κυκλώματος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
wpid-tourkiaprosfyge4.jpg

Συνελήφθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου (19/11), 10 μέλη δουλεμπορικου κυκλώματος -6Πακιστανοί, 1 Αφγανός και 2 Ιρακινοί καθώς και εργαζόμενη σε Γραφείο έκδοσης εισητηρίων. Χορηγούσαν πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που αναζητούσαν τρόπο να εγκαταλείψουν άμεσα τη Λέσβο, προερχόμενοι από  τα τουρκικά παράλια ωστε να προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα, με προορισμό την Ευρώπη.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με η συμμετοχή στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που μετέβησαν στο νησί ενώ συνδρομή παρείχε και κλιμάκιο της Διευθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι δουλέμποροι απο πληροφορίες όπως προέκυψαν, προωθούσανστο εσωτερικο της χωρας, μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών ροών που δεν είχαν ταυτοποιηθεί και καταγραφεί από τις Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ προέκυψε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο στη Λέσβο, το οποίο εξέδιδε τα εισιτήρια. Με συνδέσμους, στα σημεία άφιξης, ομοεθνείς τους, μέλη του κυκλώματος, με προσχημα τη γρήγορη ταυτοποίηση, καταγραφή και μετακίνηση προς Πειραιά, λάμβαναν αντιτιμο €300- 400 το άτομο, ενω διακινούσαν 400 με 500 άτομα ημερησίως. Σε δύο διαμερίσματα του νησιού εξέδιδαν τα πλαστά έγραφα.

Έρευνες για τη σύλληψη συνεργών του κυκλώματος διεξάγονται και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.  Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport