Καστανιές Εβρου: Ελληνας Μουσουλμάνος, εκδόθηκε από την Τουρκία- Κρίθηκε ύποπτος για επαφές με ISIS

Εκδόθηκε από την Τουρκία, 40άχρονος Ελληνας μουσουλμάνος, στο Συνοριακό Σταθμό στις Καστανιές Εβρου, για ενδείξεις επαφών με τον ISIS, κατά την μετάβασή του στα συριακά εδάφη.

ΤΖΙΧΑΝΤ-ΙΙΙ(19/11) Ελεύθερος αφέθηκε ο 40άχρονος Ελληνας Μουσουλμάνος, μετά την εξέτασή του, από τις Ελληνικές Αρχές, καθώς σε βάρος του δεν προ έκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και επαφές με τους Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
____
Ο 40άχρονος Έλληνας μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, είχε εισέλθει στην Τουρκία με προορισμό τα συριακά εδάφη. Η Τουρκική Στρατοχωροφυλακή, εντόπισε τον άνδρα, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος σύμφωνα με τους τοπικούς Αξιωματούχους, για επαφές με του μαχητές του Ισλαμικόυ Κράτους.
Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας τον εντόπισαν καθώς κρίθηκε ύποπτος, από αναρτήσεις του με εθνικιστικές απαξιωτικές αναφορές σε βάρος του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγιπ Ερντογάν, και «υμνους» προς τις δράσεις του ισλαμικού χαλιφάτου, όταν διαπίστωσαν τις τακτικές του διελεύσεις προς Συρία,  τον προσήγαγαν και ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών για την απέλασή του.
Οι τουρκικές Αρχές, αφαίρεσαν από τον 40άχρονο, την άδεια παραμονής του στη χώρα, η οποια χορηγείται κατόπιν αίτησής τους, σε έλληνες -μουσουλμάνους στο θρήσκευμα- που επισκέπτονται και διαμένουν στην Τουρκία.
Ο 40άχρονος, από το 2000 είχε διελεύσεις και πολύμηνη παραμονή στην περιοχή της Προύσας στην Τουρκία, όπου εργαζόταν περιστασιακά, ενώ στην περιοχή διαμένει και η Τουρκάλα συντροφός του.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 40άχρονο ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό της Ξάνθης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  πατέρας του πουλάει αντίγραφα του Κορανίου στις λαϊκές αγορές της περιοχής, έχει τρεις αδελφές παντρεμένες στη Θράκη.
Το μεσημέρι (19/11) αναμένεται η έκδοσή του στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου. Από εκεί θα μεταχθεί στην ΑΔ Αλεξανδρούπολης, ώστε να εξετασθεί.